UIBS KLIMAFOND

Disse har fått støtte fra UiBs klimafond
UiB har nå tildelt midler fra Klimafondet og Grønn Master. En rekke prosjekter fra UiB har fått støtte, i tillegg til støtte til enkeltstudenter.
Bærekraftspilotene/EiA
Paint and Waffles – Studentarrangement i Byttebua
På arrangementet kan studenter finne eller ta med egne glass, keramikk eller maleri/bilder som de kan redesigne. Formålet er å øke bevisstheten om Byttebua, og samtidig som det skaper en sosial møteplass.
Susthainaton 2025
Arrangementet går ut på å få bedrifter til å stille med caser som studenter i tverrfaglige grupper kan drøfte og komme med løsninger på. Deltakerne får kjennskap til innovasjon, pitching og bygge nettverk med studenter og bedrifter. Målet er å skape oppmerksomhet på klimaarbeid og bærekraft, og komme opp med ideer til hvordan bedrifter kan jobbe mot dette.
Sy-arrangement for studenter
Under en sykveld hos studenter skal det være mulig å komme og reparere og sy egne ting selv. Formålet er å tilby en arena hvor studenter har mulighet til å reparere klær og tekstiler de allerede eier.
Institutt for biovitenskap
Rydding
Rydding av uteområdet inkludert kraft og busker samt rydding av strandsonen, legge flatt gulv i naust som brukes til undervisning og riving av brakker og garasje.
Tiltaket vil bidra til å gjøre MBS mer brukervennlig og attraktivt, som kan øke aktiviteten ved stasjonen og utnytte ledig kapasitet.
Strandryddedag 2025 i regi av Plastnettverket på UiB
Plastnettverket ved Universitetet i Bergen får økonomisk støtte til å arrangere strandryddedag for plastforsøpling høsten 2025. Ryddeaksjonen skal arrangeres i omkringliggende områder til Hellesøy på Sotra.
Senter for klima og energiomstilling (CET)
Bærekraftig frokost i Bergen
Bærekraftig frokost har arrangert frokostmøter en gang i måneden siden 2015. Formålet er å være en møteplass for fagpersoner og rådgivere på tvers av sektoren. På forkostmøtet vil professor Håvard Haarstad presenterer sin nye lærebok «å studere bærekraftig byutvikling».
Beyond oil
Beyond Oil konferansen er en tverrfaglig møteplass for å utforske og undersøke hvordan vi kan styrke transformasjonen for å redusere klimaendringer. Årets utgave har fått tittelen «Changing Climate Futures». Målet er å åpne opp for internasjonal deltakelse og holde klimaavtrykket til konferansen lavest mulig.
EiA
Termisk lagring
Eiendomsavdelingen vil se på muligheten for å gjenbruke eksisterende fossile oljetankanlegg i Realfagbygget til grønn termisk lagring fra det nye varmepumpeprosjektet som benytter sjøvann som energikilde.
SARS
My green lab
Prosjektet My Green Lab adresserer labens energibruk, søppelreduksjon, vannkonservering og bærekraftig innkjøpspraksis.
Universitetsmuseet
Elektrisk flerbruksbil
Universitetsmuseet får støtte til å kjøpe inn en 7-seters elektrisk flerbruksbil, som vil redusere innleide dieselbiler med 20.000 km. årlig og kutte 4,2 tonn CO2 per år.
Grønn master
- Jonas Riisøen Land, Institutt for informatikk
- Ingrid Valstad, Institute for Earth Science
- Wilma Holand, Institutt for geovitenskap
- Henriette Mauritz Nordbeck, KMD
- Tonje Kvarg Guldvog, NT-fakultetet
- Dorthe Hatletvedt, Institutt for fysikk og teknologi
- Dina Bergmann, Psykologisk fakultet
- Alrik Frost, Institutt for geovitenskap
- Eli Løfvenius, HF-fakultetet/Senter for vitenskapteori
- Frøya Krane, HF-fakultet, AHKR
- Katarzyna Sikorska, SV-fakultetet
- Ida Louise Mortensen, Institutt for fysikk og teknologi
- Ingunn Kyllingstad, SV-fakultetet
- Ole Jørgen Bratshaug, NT-fakultetet
- Sebastian Anstem, Institutt for fysikk og teknologi
- Camilla Omland, NT-fakultetet
- Mette Skurtveit, Institutt for geovitenskap
- Kristine Gulla, NT-fakultetet
- Marie Bu Jacobsen, Institutt for sammenliknende politikk
- Tabea Wein, SV-fakultetet
- Jakob Stueland, NT-fakultetet
- Camilla Rand. NT-fakultetet
- Julie Oppedal, NT-fakultetet