NYHET

Bilde av skolegutt i Gaza i 1957.
FN i Gaza. April/mai 1957, fra en skoleklasse på Gazastripen. Bildet er en del av utstillingen Mer enn det humanitære blikket, og deler av utstillingen blir vist under konferansen 13. mars.

Arrangerer konferanse om krigen i Gaza

– Vi er alle berørt av krigen og den humanitære katastrofen på Gaza. Det viktigste vi som universitet kan bidra med er å gi kontekst og dele kunnskap. Det ønsker vi å gjøre under denne konferansen, sier rektor Margareth Hagen.

Konferansen har tittelen «Gaza: Forskerblikk på nåtid, fortid og fremtid» og arrangeres onsdag den 13. mars i Universitetsaulaen. Den er gratis og åpen for alle. I tillegg arrangerer UiB en solidaritetskonsert i Universitetsaulaen tirsdag den 19. mars, med blant annet musikere fra Griegakademiet. 

Margareth Hagen, rektor ved Universitet i Bergen. Foto: Eivind Senneset, UiB

Hvorfor velger Universitetet å arrangere en slik konferanse? 

– Vi ønsker å bidra bredt med kunnskap om krigen og konfliktene som har skapt den. En dagskonferanse er en anledning til å se sammenhenger, også i tid. Akkurat nå er verdenssamfunnet naturligvis mest opptatt av den humanitære katastrofen og de store tapene av sivile liv vi ser i Gaza, men det er også viktig, for å forstå, å se bakover i tid.

Hvem kan delta på konferansen? 

– Konferansen skal være gratis og åpen for alle. Vi håper at mange av våre ansatte og studenter deltar. Konferansen er også åpen for byen som helhet. Vi vet at dette er et tema som mange er opptatt av og ønsker mer kunnskap om. 

Hvorfor arrangerer UiB også en solidaritetskonsert for Gaza? 

– Musikken har kraft. Vi ønsker vise solidaritet med de som er berørt av krigføringen i Gaza. Konserten er gratis, og det vil oppfordres til å støtte en humanitær organisasjon som jobber i Gaza. Det er lett å føle seg maktesløs når vi ser bilder av den enorme menneskelige lidelsen. På denne måten kan vi samles til en konsertopplevelse, og samtidig bidra til å hjelpe sivilbefolkningen.

Les mer om konferansen her. 

Powered by Labrador CMS