I VINDEN

Torill Sommerfelt Ervik ved Kommunikasjonsavdelingen på UiB er programleder for Popviten.
Torill Sommerfelt Ervik ved Kommunikasjonsavdelingen på UiB er programleder for Popviten.

I vinden: Ny sesong av Popviten

Torill Sommerfelt Ervik er programleder for UiBs podcast Popviten. I disse dager lanseres den sjette sesongen av den populære populærvitenskapelige podcasten.

Publisert Sist oppdatert

I VINDEN

Navn: Torill Sommerfelt Ervik

Aktuell: I disse dager lanseres podcasten Popvitens sjette sesong.

UiB Popviten er en lettbeint, populærvitenskapelig podcast fra Universitetet i Bergen. Episodene er 20 minutter lange, og i hver episode er en ny forsker fra UiB med som ekspert.

Podcasten ledes av Torill Sommerfelt Ervik og produseres av kommunikasjonsavdelingen ved UiB.

Du kan finne Popviten i alle podcast-apper.

Ny sesong av Popviten – hva kan vi vente oss?

Masse funfacts og spennende forskning! Det blir et dypdykk i personlighetstesting, grøss fra folketroen, vi blir med rettsmedisinerne på jobb, snakker om hvorfor du ikke får sove, hvordan demokratier rakner og vi skal ta for oss dyrenes kjærlighetsliv.

Les mer om nyeste episode på uib.no

Hvordan er det å jobbe med forskningsformidling på denne plattformen?

Det er et privilegium. Jeg mener at podcastformatet er perfekt til forskningsformidling. Tanken bak Popviten er at podcasten skal passe perfekt til å underholde deg på vei til jobb eller mens du henger opp klær – og så lærer du noe på kjøpet. Når jeg holder på med en episode blir jeg uutholdelig hjemme fordi jeg bare må fortelle om alt det utrolige jeg har lært. Håpet er at episodene skal ha litt samme effekt på lytterne, og at de også skal prate hull i hodet på folkene rundt seg om det de har hørt.

Hvordan har tilbakemeldingene på podcasten vært tidligere?

De har vært veldig gode. Jeg tror vi har vært flinke på å finne frem til gode tema som folk har lyst til å lære mer om. Dette er en podcast for nysgjerrigperer, og dem finnes det heldigvis mange av.

Dette er sjette sesong – hvordan finner du stadig nye tema å lage podcast om?

Det er ikke noe problem. Verden er full av spennende forskning som vi vet alt for lite om. Målet er at alle episodene skal handle om noe vi er genuint nysgjerrig på og ikke om noe som vi velger bare fordi det er strategisk. Jeg har masse kreative kolleger som hjelper til med tips og på grunn av bredden vi har på UiB finner vi nesten alltid frem til en ekspert som kan være med som gjest.

Fem kjappe:

Rektor for en dag – hvilken sak tar du først tak i?

Misinformasjon og uenighet om hva som er fakta synes jeg er kjempeskummelt. Derfor mener jeg at noe av det viktigste vi som universitet kan bidra med er å spre god forskning og å øke kompetansen i befolkningen på kildekritikk og vitenskapelig metode. Derfor ville jeg gjort det jeg kunne for å minske avstanden mellom universitetet og resten av samfunnet.

Hva gjør du helst når du ikke er på UiB?

Da løper jeg rundt etter ungene mine.

Kan du anbefale en bok flere UiB-folk bør lese?

Bør og bør. Folk bør lese det de liker best. Selv elsker jeg klassiske romaner som er fulle av dramatikk, misforståelser og storslåtte kjærlighetshistorier.

Du får en tidsmaskin! Til hvilken tid drar du til, og hvorfor?

Hvis jeg drar bakover er det masse sykdom, vonde lukter og dårlige kår for kvinner, så jeg tror jeg må fremover. Kanskje jeg kan sjekke hvordan vi løste klimakrisen og komme tilbake med løsningen?

Hvilket sted i Bergen viser du først til en som er ny i byen?

Da må vi opp på et fjell, selvfølgelig. Mitt fjell er Ulriken, og når vi først er i gang kan vi gjerne ta med stormkjøkken og pannekakerøre på flaske og gå vidden i samme slengen.

Powered by Labrador CMS