NYHET

Professor og leder i valgstyret Eirik Holmøyvik og rektor og styreleder Margereth Hagen oppfordrer midlertidig ansatte i undervisnings- og forskerstillinger til å nominere eller oppfordre noen til å stille til valg.

Åpent for nominasjoner til universitetsstyrevalget

I vår skal det velges nye representanter til universitetsstyret for midlertidig ansatte i undervisnings- eller forskerstillinger og studenter. Nå kan du nominere personer til valget.

Publisert Sist oppdatert

VALG TIL UNIVERSITETSSTYRET

  • Vurderer du å stille til valg eller nominere noen til valg til universitetsstyret finner du den informasjonen du trenger på ansattsidene til UiB.
  • Det skal også velges nye studentrepresentanter til universitetsstyret i vår – mer informasjon om dette kommer etter hvert.

– Nå er det igjen klart for å velge nye representanter til universitetsstyret. Jeg oppfordrer alle som kan tenke seg å stille til valg til å sette seg inn i hva det innebærer og ikke være i tvil om at dere har noe å bidra med. Dersom du kjenner noen du mener passer til vervet synes jeg du bør oppfordre dem til å stille til valg, sier rektor Margareth Hagen.

Rektor som også er styreleder i universitetsstyret understreker viktigheten av å delta i demokratiet.

– At folk nominerer, stiller til valg og bruker stemmeretten, er viktig for universitetsdemokratiet, sier Hagen.

Oppfordring fra valgstyret

Hva vil det si å representere gruppe B (midlertidig ansatte i undervisnings- og forskerstillinger) i universitetsstyret?

– Å sitte i styret til UiB er et viktig verv, kanskje spesielt for de midlertidig ansatte. De er på alle måter den mest sårbare ansattgruppen – alle den tid de er midlertidig ansatt. Dette er et verv som betyr noe og du har reel mulighet til å påvirke dine kollegers arbeidshverdag og utviklingen av universitetet. Blant annet skal det utarbeides en ny strategi for UiB som blir førende i flere år fremover, sier Eirik Holmøyvik som er leder i UiBs valgstyre.

På spørsmål om hvem som er kvalifisert til å stille til valg kommer svarer Holmøyvik kontant:

– Alle med stemmerett!

Før han utdyper:

– I dette tilfellet alle som er medlem i valggruppe B, midlertidig ansatte i undervisnings- eller forskerstillinger. Vi har alle noe å bidra med, så om du har lyst er det bare å hoppe i det.

Hvordan går du frem for å nominere?

– Det gjør du veldig enkelt ved å gå inn på ansattsidene, sier Holmøyvik før han understreker at det må gjøres skriftlig innen fristen 1. mars i år kl 12.00.

– Å være en del av universitetsstyret er en verdifull erfaring å ha med seg videre i arbeidslivet, avslutter Holmøyvik.

Vurderer du å stille til valg eller nominere noen til valg til universitetsstyret finner du den informasjonen du trenger på ansattsidene til UiB.

Det skal også velges nye studentrepresentanter til universitetsstyret i vår – mer informasjon om dette kommer etter hvert.

Powered by Labrador CMS