KORTNYTT

UiB-ansatte kan ha penger til gode

Publisert

Har du fått utgitt en faglitterær tekst som du har skrevet eller oversatt de siste tre årene? Da kan du ha penger til gode! 

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) forvalter en ordning vi kaller rettighetsvederlag, som ble utlyst i april. Nå etterlyser vi forfattere og oversettere som kan ha krav på penger. 

Dette dreier seg om tekster som artikler og bøker som er utgitt på en slik måte at de kan generere vederlag til NFFO gjennom kollektive forvaltningsorganisasjoner, som Kopinor og Norwaco. Det vil si at tekster utgitt under frie lisenser (Open Access), ikke vil kvalifisere til å motta kompensasjon. 

NFFO mener det er flere hos dere på UiB som likevel kan ha krav på vederlag gjennom denne ordningen, for tekster som er publisert i 2021, 2022 og 2023.

Minimumsutbetaling per opphaver per år er 1000 kroner. Maksutbetaling per opphaver per år et begrenset oppad til 30 000 kroner. Du kan gjøres krav for flere utgivelser samtidig. Du må ikke være medlem av NFFO for å fremme ditt krav.

Les mer om ordningen her  

Og les gjerne om erfaringene til biologiprofessor Anne Svedrup-Thygeson ved NMBU, og litteraturprofessor og instituttleder Lars August Fodstad ved NTNU, da de fikk sine krav gjennom i ordningen i fjor. 

Fristen for å sende inn krav er 31. mai, kl. 15.00. 

Powered by Labrador CMS