NYGÅRDSGATEN 5

– Åpningsdagen kommer fort, og det er fortsatt mye som skal på plass. Samtidig er dette veldig spennende, og gir masse energi, forteller avdelingsleder Odd Magnus Solbue på sitt nye kjøkken
Interiøret er lyst og fint i Smauet kafé.
Rett ved kafeen og gasspeisen finner du en koselig lounge.
Målet er at kafeen skal bli et samlingssted i Nygårdsgaten 5.

Åpner Smauet kafé i NG5

Avdelingsleder Odd Magnus Solbue ser frem til å tilby ansatte i Nygårdsgaten 5 både bærekraftig, plantebasert og varm mat på nye Smauet kafé.

Publisert Sist oppdatert

SMAUET KAFÉ

  • Smauet kafé ligger i 2. etasje i Nygårdsgaten 5
  • Avdelingsleder er Odd Magnus Solbue i Sammen
  • Åpningstidene er mandag-fredag: 08:00-16:00, fredag: 08:00-15:00

Solbue har blant annet vært kjøkkensjef på Bølgen og Moi i ni år, og har jobbet i Sammen i åtte år. Han kommer fra stillingen som kaféleder på Geofysisk institutt, som er kjent for sin gode mat på UiB.

Dørene i Smauet kafé åpner allerede tirsdag 5. september, når de første ansatte flytter inn i Nygårdsgaten 5.

– Åpningsdagen kommer fort, og det er fortsatt mye som skal på plass. Samtidig er dette veldig spennende, og gir masse energi, forteller Solbue.

Null matsvinn

Smauet kafé kommer til å ha et stort fokus på grønn mat og bærekraft. De vil tilby mye plantebasert og sunn mat, som grønnsaker og belgfrukter, som linser, bønner og kikerter.

Å kaste mat gjør vondt i sjelen, så målet er å «redde mat» hver eneste dag

Odd Magnus Solbue

– Samtidig skal vi også servere både kjøtt og fisk, og vil jobbe mot null matsvinn. Å kaste mat gjør vondt i sjelen, så målet er å «redde mat» hver eneste dag, sier han.

Ansatte kan blant annet kjøpe påsmurte sandwicher, supper, varmlunsj og en svært rikholdig salatbuffet.

– Vi henter inspirasjonen fra hele verden, maten skal smake mye! På Geofysisk institutt var kundene fra mange ulike nasjonaliteter. De kommer fra andre kulturer der det er vanlig å spise mye varmmat til lunsj, og gjerne vegetarisk.

Varm lunsj hver dag

Matpakke er et særnorsk fenomen, som ikke er så utbredt andre steder i verden.

– Jeg kommer til å ta med mye av det jeg innførte der, så også på Smauet kafé blir det mulig å kjøpe varm lunsj hver dag. Samtidig må vi tilpasse oss det kundene ønsker, sier han.

Alle Sammen-kafeene har et plukk- og miks konsept, hvor kundene kan komponere lunsjen sin selv ved å plukke det de ønsker fra buffeen for salat og varm mat. Prisen er basert på vekt, og slik vil det også være på Smauet kafé.

Innfører selvbetjent betaling

Kafeen starter med kun selvbetjening løsning. Etter at du har forsynt deg i serveringsområdet, går du til kassene utenfor kjøkkenet for å betale på maskinene.

– Løsningen er derfor veldig tillitsbasert, men det vil være ansatte ute ved kassene for å assistere å hjelpe kundene. Det vil i tillegg være informasjonsvideoer ved siden av kassene. Det er noe høyere svinn ved selvbetjente kasser, så vi kommer også til å utføre rutinekontroller, sier Solbue.

Har mange ideer

Solbue starter ikke bare med et helt nytt kjøkken i et nytt bygg, også de ansatte er helt nye.

– Jeg har mange ideer, og gleder meg til vi kommer i gang!

Odd Magnus Solbue

– Det blir gøy å starte med helt nye ansatte, da starter vi med et rent lerret, som vi skal fylle med farger og sjel. Vi har jobbet hardt i ansettelsesprosessen, og jeg synes vi har funnet en fin miks av personer, som kan komplimentere hverandre.

Målet i Nygårdsgaten 5 er også at kafeen skal bli et samlingspunkt i bygget, noe Solbue synes er spennende.

– Jeg har mange ideer, og gleder meg til vi kommer i gang!

Powered by Labrador CMS