SKYGGEUKEN

Påmeldingfrist er 14. november.
Påmeldingfrist er 14. november.

Nå er det klart for ny skyggeuke

I slutten av november er det klart for ny skygguke på UiB. Da blir det mulig for administrativt ansatte i å få et innblikk i hverdagen til en kollega.

Publisert

SKYGGEUKEN

UiB er en av Bergens største arbeidsplasser med over 4000 ansatte, som kan føles stort og uoversiktlig.

Med skyggeuken vil UiB bringe fellesadministrasjonen tettere sammen med kjernevirksomheten på universitetet. Nå i høst kan administrativt ansatte på fakultet eller institutt kan skygge ansatte i fellesadministrasjonen, og omvendt. Påmeldingsfrist er 14. november.

Den første skyggeuken på UiB i vår ble vellykket, med gode tilbakemeldinger fra de som deltok.

– Målet er få ny innsikt i hverandres jobber. Dette vil også knytte bånd mellom ansatte i organisasjonen, og gjøre at de ansatte ser de administrative tjenestene i en helhet. Når de sitter i ulike bygg og hverdagen er travel, er det lite tid til å bygge nettverk. Nå får de en ny mulighet til det, fra sier assisterende universitetsdirektør Tore Tungodden.

Meld fra om ønsker

Du vil kunne følge en annen administrativt ansatt en dag i løpet av skyggeuken, som vil være i uke 48 (28. nov-2. desember). Gjennom skyggingen skal administrasjonen få mer innsikt i fagfelter i andre steder av organisasjonen.

– Å få tid til å bli bedre kjent med deler av UiB de ikke møter til daglig, kan også være motiverende for de som skal skygge. Hvis du har spesielle ønsker om stillinger eller avdelinger du vil bli koblet med, er det fint om du melder fra om dette, sier Kathrine Brosvik Thorsen, som er programleder i UiB Tjenesteutvikling.

Bedrer kontakten mellom ansatte

Mens den som skygger kan bringe tilbake noen nye perspektiver til sin avdeling, vil det også være verdifullt for den som skal vise frem hverdagen sin.

–Å møtes slik kan betre kommunikasjonen mellom de ansatte i administrasjonen, og styrke de faglige og personlige relasjonene. Terskelen blir lavere for å ringe og spørre om det skulle være noe, sier Thorsen.

Viser frem hverdagen sin

Den som blir skygget, bør legge opp til at personen de har på besøk får se mye av hverdagen.

– Det er fint hvis du legger opp til at det skjer litt den dagen du blir skygget. Det kan være å vise fram hvordan du samarbeider med andre, og introdusere personen til andre i miljøet som de bør treffe. Du kan også vise fram hva din arbeidplass er gode på, viktige problemstillinger for deg, i tillegg til det som er utfordrende, sier Thorsen.

På nettsidene til UiB Tjenesteutvikling finner du gode tips til hva du kan vise frem den dagen noen skal skygge deg.

Powered by Labrador CMS