NYHET

Bilde fra 'What is the City but the People' i Manchester.
Bilde fra "What is the City but the People" i Manchester.

UiB Innsikt under Festspillene

I vår samarbeider UiB Innsikt med Festspillene i Bergen. – Det er lang og god tradisjon for samarbeid mellom Festpillene og UiB, sier rektor Margareth Hagen.

Publisert Sist oppdatert

UIB INNSIKT

Seminarserien UiB Innsikt skal gi dybde og perspektiv til tema der kunnskapen er vesentlig for å forstå rekkevidden og konsekvensene for folk og samfunn, både lokalt og internasjonalt. Vi skal vise hvordan og hvorfor kunnskap spiller en avgjørende rolle for samfunnsutviklingen og for å løse de store utfordringene vi som samfunn står overfor.

Vårens tre UiB Innsikt-arrangementer holdes i samarbeid med Festspillene i Bergen i pinsehelgen.

Festspillene i Bergen er Nordens største musikk- og teaterfestival, med musikk, teater, dans, ordskifter og arrangement for en bred publikumsgruppe.

– Det er lang og god tradisjon for samarbeid mellom Festpillene og UiB, og det er flott at vi i vår også går sammen om å invitere til UiB Innsikt. Festspillene i Bergen er en enormt viktig arena for kulturopplevelser og ordskifte for Bergen og for hele landet, sier rektor Margareth Hagen.

I tillegg til UiB Innsikt har universitetet og Festspillene blant annet samarbeidet om musikkterapiprosjektet «Festspillbroen» og «Stikk innom-konsertene» med musikkstudenter fra Griegakademiet. Disse konsertene har vært en fast del av festspillprogrammet siden 70-tallet.

Talkshow: Folkene og byen

UiB Innsikt-arrangementene under Festspillene er gratis og åpne for alle.

De tre arrangementene, et foredrag med musikkritiker og forfatter Alex Ross, en samtale mellom Ross og Festspill-direktør Lars Petter Hagen, samt et talkshow ledet av UiB-professor Frode Helmich Pedersen, vil alle gå for seg på Kulturhuset i Vaskerelven.

Sistnevnte arrangement, «Folkene og byen», er en samtale med utgangspunkt i Festspillenes åpningsseremoni, What Is the City but the People? Her stilles spørsmålene: Hva det vil si å leve i et fellesskap? Ser vi hverandre? Og: Har vi har en fungerende offentlighet?

I panelet sitter blant andre professor ved Institutt for klinisk psykologi Per Einar Binder, professor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap Jens Elmelund Kjeldsen, aldringsaktivist og psykolog Anna Helle Valle, og journalist og forfatter Finn Tokvam.

Les mer om vårens UiB Innsikt-program her.

Powered by Labrador CMS