NYHET

Etter korona vil det være mulig å jobbe hjemmefra i inntil to dager i uken etter avtale.

Ny politikk for hjemmekontor etter pandemien

Når alle koronatiltak tilknyttet hjemmekontor er opphevet, vil UiBs nye politikk for hjemmearbeid være gjeldende.

Publisert Sist oppdatert

NY POLITIKK FOR HJEMMEKONTOR

Mer informasjon finner du i personalhåndboken.

– Vi har hatt gode erfaringer med hjemmekontor under pandemien, så vi har i dialog med partene utarbeidet ny politikk for hjemmearbeid. Den nye politikken har trått i kraft, men så lenge vi lever under restriksjoner på grunn av korona, er det koronareglene som gjelder, sier HR-direktør Sonja Dyrkorn.

HR-direktør Sonja Dyrkorn.

Hovedregelen er at alle skal ha kontorplass på UiB, men det vil etter nærmere avtale være mulig å arbeide hjemmefra to dager i uken for ansatte i 100 % stilling. Hvis det skal legges opp til arbeid hjemmefra over lengere tid skal det inngås en avtale mellom arbeidstaker og UiB ved din leder.

– Det er viktig å understreke at det ikke blir fritt frem som å ha hjemmekontor, det er opp til den enkelte leder å gjøre en vurdering om vilkårene for å jobbe hjemmefra er til stede i dialog med den ansatte. Samtidig kan ikke hjemmearbeidet ha et omfang som gjør at det går utover arbeidsmiljøet på arbeidsplassen, sier Dyrkorn.

Den nye politikken for hjemmearbeid for ansatte i tekniske og administrative stillinger er utarbeidet av en partssammensatt arbeidsgruppe.

Powered by Labrador CMS