NYHET

Oddrun Samdal, viserektor for utdanning ved UiB.

Klart for fysisk undervisning så snart situasjonen tillater det

Oddrun Samdal skjønner godt at studenter og ansatte er lei av koronarestriksjonene ved UiB. Hun håper den fysiske undervisningen kan starte opp igjen om kort tid.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg skjønner at mange er lei av å være hjemme, og jeg håper at vi kan starte opp igjen med fysisk undervisning fra 30. september, sier Samdal.

Etter den kraftige veksten i smittetilfeller i begynnelsen av september, ble undervisningen lagt til digitale plattformer. Nå som antallet smittetilfeller er gått ned, og kommunens koronarestriksjoner gjelder frem til 29. september, vil universitetet legge til rette for at den fysiske undervisningen kan gjenopptas fra og med 30. september.

- Min beskjed er: Hold ut! Dette er en dugnad som vi ønsker å bidra til for å få ned antall smittetilfeller, sier hun.

Samdal håper at alle studenter som nå har tilbrakt mye tid hjemme og som kanskje er ensomme, holder kontakt med medstudenter og deltar på ulike studentaktiviteter på digitale plattformer.

- Så er det samtidig viktig at vi alle overholder de restriksjonene som er satt, holder avstand og vasker hender, sier hun.

Selv om det forhåpentligvis blir fysisk undervisning igjen fra 30. september, blir det naturligvis ikke en full åpning av universitetet, men slik det var planlagt for til høstsemesteret.

- Det blir da en miks av fysisk og digital undervisning. Det er viktig å få studenter og ansatte tilbake på campus, sier Samdal.

Fortsatt hjemmekontor

Da Bergen kommune innførte strengere retningslinjer tidligere i september, gjorde universitetet det samme. Disse retningslinjene vil også være gjeldende til og med 29. september.

Det betyr at ansatte som kan ha hjemmekontor skal benytte seg av dette. Campus er åpne for de som har behov for fysisk tilstedeværelse for å utføre sitt arbeid. Studenter som kan arbeide hjemmefra oppfordres også til det, men som for ansatte vil campus være åpen for alle som har behov for fysisk tilstedeværelse for å kunne studere.

Her kan du lese mer om UiBs håndtering av koronaviruspandemien.

Powered by Labrador CMS