NYHET

Se opptak av valgsendingen her.

Se sendingen til rektorvalget

For første gang på UiB ble kandidatpresentasjonen og valgmøtet sendt digitalt. Her kan du se opptaket av sendingen.

Publisert Sist oppdatert

På fredag 19. februar kl. 10.00 ble debatten mellom rektorkandidatene sendt, og det var mulig å stille spørsmål i nettmøtet etterpå.

De to teamene som stiller til valg som rektor og prorektor er:

Programleder for sendingen var Hilde Sandvik, og debatten er gjort i opptak 17. februar. Dermed er hele sendingen tekstet til engelsk, for å sikre at flest mulig ansatte og studenter får deltatt i universitetsdemokratiet. Alle kunne sende inn spørsmål på forhånd, i tillegg til nettmøtet i etterkant.

Stort engasjement rundt valget

Kandidatpresentasjonen markerte den offisielle starten av rektorvalgkampen på UiB. Leder for søkekomiteen, professor Jarle Eid, så på forhånd frem til den aller første digitale sendingen til rektorvalget.

– I denne sendingen skal begge kandidatene presentere seg for velgerne. Utfordringen vår var hvordan vi skulle nå ut til flest mulig når vi ikke kan møtes. Vi måtte derfor tenke nytt. Det er vanskelig å si hvordan pandemifaktoren slår inn, men jeg tror folk savner fellesskapet. Å mobilisere rundt et rektorvalg er også å mobilisere for fellesskapet, sier han.

Eid har så langt merket stort engasjement gjennom spørsmålene og henvendelsene som har kommet inn.

Det ble gjort opptak av debatten 17. februar, som sendes 19. februar.

Reelt valg med flere kandidater

Det er også første gang UiB har hatt en søkerkomite som kan innstille kandidater til valget, noe Eid tror har skapt større oppmerksomhet rundt det.

– I år har vi et reelt valg med flere erfarne kandidater, med hvert sitt program som kan ta UiB videre de neste årene. I den siste tiden har det vært mye fokus på hva som har skjedd i fortiden, men dette valget er en mulighet til å se fremover, oppfordrer Eid.

Rektorvalget ved Universitetet i Bergen skal gjennomføres 22. - 25. mars 2021. Den neste rektorperioden starter 1. august 2021, og varer i fire år.

Powered by Labrador CMS