NYHET

Kristine Gabrielsen og Solfrid Langeland jobber i Kommunikasjonsavdelingen, og flyttet inn på onsdag. - Jeg synes det er gøy å treffe ansatte fra andre avdelinger som du ikke har sett før, sier Langeland (til høyre).
Mathilde Holm og Janne Beate-Buanes Duke tar en pause i loungen.
Teamet til Smauet kafé jobber i kafeen.
Eiendomsdirektør Kjartan Nesset med gullsaks og bobler.
Direktør på Eiendomsavdelingen, Kjartan Nesset, tok frem gullsaksen for å klippe snor da EiA flyttet inn i sin etasje denne uken.
Ansatte i UiBs Eiendomsselskap på plass i kontorlandskapet i sine nye lokaler.
Smauet kafé har blitt det nye samlingsstedet i Nygårdsgaten 5.
Ansatte tar lunsjen sin i Smauet kafé.

Endelig på plass i Nygårdsgaten 5

Denne uken fikk rundt 450 ansatte i fellesadministrasjonen flytte inn i nye lokaler. – Vi er utrolige stolte av det vi har fått til i Nygårdsgaten 5, sier universitetsdirektør Tore Tungodden.

Publisert Sist oppdatert

NYGÅRDSGATEN 5

  • Denne uken flyttet 450 ansatte fra fellesadministrasjonen inn i Nygårdsgaten 5
  • Dette er første gang fellesadministrasjonen er samlet under ett tak på UiB
  • Programmet UiB Tjenesteutvikling har et overordnet ansvar for utvikling av prosesser knyttet til bygget

Tungodden gleder seg over at administrasjonen på UiB kan ta Nygårdsgaten 5 i bruk etter flere års prosjektplanlegging og bygging.

– For første gang er fellesadministrasjonen samlet under ett tak. Etasjene yrer nå av liv, med de ansatte som har sin arbeidsplass her. Hvis Universitetet i Bergen skal nå sine faglige mål, så trenger vi en administrasjon som jobber helhetlig og fleksibelt. Nå får vi unike muligheter til å jobbe ut mot organisasjonen, sier han.

Fant frem gullsaksen

UiB er faktisk en av de største eiendomsutviklerne i Bergen, med 400.000 kvadratmeter fordelt på hundre bygninger.

For første gang er fellesadministrasjonen samlet under ett tak

Universitetsdirektør Tore Tungodden

– Gjennom totalrenoveringen har vi fått et splitter nytt og flott bygg. Vi har oppnådd dette både innen både kostnad og tid, og med et stort fokus på bærekraft og gjenbruk. Nygårdsgaten 5 er det beste eksempelet på hva vi får til som eiendomsutvikler, sier Tungodden.

Direktør på Eiendomsavdelingen (EiA), Kjartan Nesset, fant derfor frem gullsaksen den dagen avdelingen flyttet inn i sin etasje. EiA har ledet byggeprosjektet rundt Nygårdsgaten 5.

– Det hører til sjeldenhetene vi får tatt frem gullsaksa og klippet snora for egne lokaler, så nå måtte vi benytte anledningen og lage en skikkelig velkomst. Jeg vet at det er mange som har gledet seg lenge til å komme på plass i nye moderne lokaler, og det er virkelig blitt utrolig fint her i bygget, sier han.

Lettere å få kontakt med kollegaer

Også de ansatte gleder seg over de nye lokalene. Solfrid Langeland og Kristine Gabrielsen jobber i Kommunikasjonsavdelingen, og tror det nå blir lettere å få kontakt med kollegaer i fellesadministrasjonen.

– Jeg synes det er gøy å treffe folk fra andre avdelinger som du ikke har sett før. Jeg merker at det allerede etter noen dager blir lettere å kjenne igjen ansikter. Jeg tror at det kan være til hjelp å ha kollegaer tettere på, siden det blir lettere å kontakte dem, sier Solfrid Langeland.

Jeg har allerede opplevd at det oppstår flere spontane møter og muligheter for å ta en uformell prat

Kristine Gabrielsen

Kristine Gabrielsen er enig i at de nå kommer mye tettere på de andre ansatte på UiB.

– Du ser hele tiden nye folk når du går i kafeen, skal i et møterom, eller går rundt i bygget. Vi er alle kollegaer, og jeg synes det er en fin ting. Jeg har allerede opplevd at det oppstår flere spontane møter og muligheter for å ta en uformell prat, som ikke hadde skjedd tidligere, sier hun.

De er også veldig fornøyde med lokalene, og synes at interiøret er lyst og stilfullt.

– Visuelt er lokalene veldig fine, med fine og nedtonede farger. Jeg elsker særlig gulvet, den råe betongoverflaten, og at den gamle mosaikkkunsten blir gjenbrukt, sier Gabrielsen.

Powered by Labrador CMS