NYHET

Klar for julelunsj: Olena Mordas og Volodymyr Ilkiv fra Ukraina, er studenter ved UiB og skal for første gang ikke feire jul med familien.

- Feirer jul med Universitetsfamilien

Torsdag 22.desember inviterte UiB ukraniske studenter og ansatte til julelunsj i aulaen. - Vi savner familien i julen, men setter pris på å feire med Universitetsfamilien vår, sier Olena og Volodymyr.

Publisert Sist oppdatert

- Vi som er ukrainere i Bergen er flinke å støtte hverandre. Vi planlegger også en julefering sammen i år. Det er veldig spesielt å ikke kunne reise hjem til jul, men vi håper vi kan være med den ukraniske familien vår neste jul, sier Volodymyr Ilkiv.

Han var en av 45 påmeldte til UiBs julelunsj for ukrainske studenter og ansatte i Universitetsaulaen torsdag 22.desember.

- En tid for samhold og refleksjon

- Krigen i Ukraina trekker seg ut i tid, og det er viktig at vi fortsetter å stå i solidaritet med det ukrainske folket uansett hvor lenge krigen varer. Julen er en tid for samhold og refleksjon, og vi ønsker derfor å invitere alle våre ukrainske studenter og ansatte til en julesamling i aualen, sier rektor Margareth Hagen.

Gode samtaler rundt bordene i Universitetsaulaen.

Olena Mordas og Volodymyr Ilkiv setter pris på gesten fra universitetsledelsen.

- Å samles slik før jul gjør det mulig å få kontakt med flere og spre informasjon om arbeidet vårt, sier Mordas.

Begge er engasjert i den ukrainske studentforeningen.

Ukrainske juletoner

I tillegg til tradisjonell lunsj og sosialt samvær ble det også musikalske innslag. Maria Malmedal & Ingrid Reinan fra Griegakademiet sang kjente julesanger.

Fra Griegakademiet kom også Hanna Veits på fiolin & Benjamin Kallestein på piano fremførte ukrainske julesanger. Det var tydelig at musikken fra hjemlandet rørte forsamlingen.

Maria Malmedal & Ingrid Reinan fra Griegakademiet

Daniil Butenko, representant for den ukrainske studentforeningen holdt tale til forsamlingen.

- 2022 har vært et forferdelig år for Ukraina. Jeg er takknemlig for støtten til både Bergen og universitetet, og jeg er takknemlig for alle dere som er her og gjør det dere kan for hjemlandet deres, sa Butenko.

Takknemlig for støtten: Olena Mordas og Volodymyr Ilkiv, rektor Margareth Hagen og kulturbyråd Eduardo Andersen sammen før julelunsjen.
Powered by Labrador CMS