NYHET

Det er i første omgang Bibliotek for samfunnsvitenskap, musikk og psykologi som skal holde åpent døgnet rundt.
Det er i første omgang Bibliotek for samfunnsvitenskap, musikk og psykologi som skal holde åpent døgnet rundt.

Holder biblioteket åpent døgnet rundt

Etter ønske fra studentene, vil UiB fra 22. april holde Bibliotek for samfunnsvitenskap, musikk og psykologi åpent døgnet rundt.

Det er biblioteket i Fosswinckels gate 14 som skal bli døgnåpent. Selv om det er fellesbiblioteket for Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Det psykologiske fakultet og Fakultet for kunst, musikk og design, skal døgnåpent bibliotek være et tilbud til alle studentene på Universitetet i Bergen.

– Døgnåpent bibliotek er noe universitetsledelsen har vært opptatt av å kunne tilby, og som studentene selv også har etterlyst med initiativ fra Studentparlamentet. Vi er veldig fornøyde med at Universitetsbiblioteket får dette til nå før eksamensperioden. Mange av studentene tilbringer store deler av døgnet på biblioteket i den perioden, og det er flott at vi kan legge til rette for at de kan jobbe når det selv passer dem best. Samtidig må vi passe på at dette ikke bidrar til å øke eksamenspresset; det er viktig å presisere at det ikke forventes å studere døgnet rundt, sier prorektor Pinar Heggernes.

Fornøyde studenter

Det er studentene som har tatt initiativ til døgnåpent bibliotek. Nestleder i studentparlamentet, Elida Slettum er godt fornøyd med at det innføres før eksamensperioden.

– Dette har vært en viktig sak for studenter lenge så vi er kjempefornøyde med å få dette biblioteket døgnåpent. Det er mange som har savnet et sted å studere og lese hvor du ikke blir kastet ut om kvelden, og hvor du ikke trenger å stå utenfor døren om morgenen for å slippe inn, så dette vil gi alle studenter en mye større frihet til å organisere hverdagen som de ønsker, sier Slettum.

Biblioteket vil være betjent fra 8.30-18.00 på ukedagene. Utover disse tidene, vil biblioteket være ubetjent, og studentene som ønsker adgang må låse seg inn med adgangskort og pinkode. Biblioteket har sikkerhetskameraer, og det skal jevnlig gå vektere i bygget for å å ivareta for tryggheten.

– Vi er veldig fornøyd med å få til denne ordningen, og den siste tiden har vi jobbet med å få alt det praktiske på plass, spesielt med tanke på sikkerhet. I første omgang er dette en pilot på Bibliotek for samfunnsvitenskap, musikk og psykologi, så skal vi evaluere ordningen, blant annet ved å se på besøkstallene. Som en del av UiBs læringsmiljø er det viktig for Universitetsbiblioteket å kunne legge til rette for at studentene ved UiB skal få sitte hos oss og jobbe når det selv passer dem, sier avdelingsdirektør for Universitetsbiblioteket, Maria-Carme Torras-Calvo.

Powered by Labrador CMS