SENTER FOR FREMRAGENDE FORSKNING

7. november åpnet utstillingen "Introduksjon til Senter for digitale fortellinger" på HF-biblioteket. Utstillingen som står frem til 4. januar er en introduksjon til forskningsrområdene og fagfeltene det nye SFF-senteret Senter for digitale fortellinger skal utforske de kommende ti årene .

Åpnet utstilling om samfunnets digitale fortellinger

Utstillingen «Introduksjon til Senter for digitale fortellinger» står på HF-biblioteket frem til 4. januar.

Scott Rettberg er direktør ved Senter for digitale fortellinger.

– Samtidslivet blir i økende grad drevet av digitale fortellinger. Enten det er konspirasjonsteorier som former seg på Facebook, historieverdener som oppstår fra en dataspillindustri som nå overskygger andre sektorer i underholdningsindustrien, eller maskinlæringssystemer som genererer fiksjon, sier Scott Rettberg, direktør ved det nye SFF-senteret Senter for digitale fortellinger (CDN) ved UiB.

Han legger til:

–  Likevel mangler vi en omfattende og tverrsektoriell forståelse av hvordan digitale fortellinger fungerer, til hvilket formål de blir brukt, og hvordan de former kulturen nå og i fremtiden.

Utstillingen man nå kan oppleve ved HF-biblioteket, er kuratert av Senter for digitale fortellinger, som er et nytt senter for fremragende forskning (SFF) ved Universitetet i Bergen. 

Fra åpningen av den nye utstillingen.

Utstillingen er en introduksjon til forskningsrområdene og fagfeltene senteret skal utforske de kommende ti årene. Senter for digitale fortellinger har som mål å etablere Norge som en verdensleder innen innovativ humanistisk forskning og å trene en ny generasjon forskere til å være klar for å takle fremtidige utfordringer.

Powered by Labrador CMS