SENTER FOR FREMRAGENDE FORSKNING

7. november åpnet utstillingen 'Introduksjon til Senter for digitale fortellinger' på HF-biblioteket. Utstillingen som står frem til 4. januar er en introduksjon til forskningsrområdene og fagfeltene det nye SFF-senteret Senter for digitale fortellinger skal utforske de kommende ti årene .
7. november åpnet utstillingen "Introduksjon til Senter for digitale fortellinger" på HF-biblioteket. Utstillingen som står frem til 4. januar er en introduksjon til forskningsrområdene og fagfeltene det nye SFF-senteret Senter for digitale fortellinger skal utforske de kommende ti årene .

Åpnet utstilling om samfunnets digitale fortellinger

Utstillingen «Introduksjon til Senter for digitale fortellinger» står på HF-biblioteket frem til 4. januar.

Scott Rettberg er direktør ved Senter for digitale fortellinger.
Scott Rettberg er direktør ved Senter for digitale fortellinger.

– Samtidslivet blir i økende grad drevet av digitale fortellinger. Enten det er konspirasjonsteorier som former seg på Facebook, historieverdener som oppstår fra en dataspillindustri som nå overskygger andre sektorer i underholdningsindustrien, eller maskinlæringssystemer som genererer fiksjon, sier Scott Rettberg, direktør ved det nye SFF-senteret Senter for digitale fortellinger (CDN) ved UiB.

Han legger til:

–  Likevel mangler vi en omfattende og tverrsektoriell forståelse av hvordan digitale fortellinger fungerer, til hvilket formål de blir brukt, og hvordan de former kulturen nå og i fremtiden.

Utstillingen man nå kan oppleve ved HF-biblioteket, er kuratert av Senter for digitale fortellinger, som er et nytt senter for fremragende forskning (SFF) ved Universitetet i Bergen. 

Fra åpningen av den nye utstillingen.
Fra åpningen av den nye utstillingen.

Utstillingen er en introduksjon til forskningsrområdene og fagfeltene senteret skal utforske de kommende ti årene. Senter for digitale fortellinger har som mål å etablere Norge som en verdensleder innen innovativ humanistisk forskning og å trene en ny generasjon forskere til å være klar for å takle fremtidige utfordringer.

Powered by Labrador CMS