NYHET

Endre Brunstad er faglig leder på lektorsenteret på UiB.

Rekordstor interesse for Lærernes dag

26. januar går Lærernes dag av stabelen på UiB. Lektorsenteret ved UiB, som er ansvarlig for arrangementet, melder om rekordstor interesse for å delta. 1700 lærere fra både grunnskoler og videregående skoler i hele fylket, har meldt seg på til de nesten 70 forelesningene og workshopene som finner sted på Høyden denne dagen.

Publisert Sist oppdatert

Lærernes dag

  • Årlig arrangement for lærere i Vestland
  • En hel dag med faglig oppdateringer for lærere
  • Over 60 forelesninger innen en rekke fagområder
  • I år arrangeres det igjen på campus etter flere år i Grieghallen

– Vi gleder oss stort til å ønske lærerne tilbake til Lærenes dag på campus på Universitetet i Bergen igjen, sier Endre Brunstad, faglig leder ved lektorsenteret på UiB.

Etter flere år med pandemi og digitalt tilbud, var tilbakemeldingene fra lærerne unisone etter fjorårets Lærenes dag, som var delvis digital: De ønsket seg tilbake til et fysisk arrangement på universitet.

Lærernes dag (tidligere faglig-pedagogisk dag) er UiBs årlige arrangement for lærere i Vestland. Her inviteres lærernes til en hel dag med mulighet for faglig oppdatering i form av forelesninger om aktuell forskning innenfor ulike fagfelt. Universitetet lokker med et spennende program for dagen med over 60 forelesninger.

– Innleggene spenner fra tvil og tru hos Jon Fosse, soyabønnenes historie, konsekvensene av at Folgefonna smelter og flere foredrag om digitalisering og kunstig intelligens, forteller Brunstad. I tillegg vil det være faglig tilbud både ved Universitetsbiblioteket, museet og Rafto-huset.

Faglig påfyll med gamle kjente 

Mange av lærerne i Vestland har studert ved UiB, og de trekker frem det å kunne vandre på kjente tomter på Høyden sammen med kollegaer, og også å treffe tidligere studievenner og forelesere, som viktig. Endre Brunstad sier at Lærenes dag handler om faglig påfyll, men at det også er viktig å legge til rette for at alle får en hyggelig dag på campus.

– Alle lærerne som er påmeldt, vil få et eget deltakerkort. Med kortet kan de hente seg gratis kaffe på ulike stasjoner i løpet av dagen, og de får også studentpriser på Sammen-kantinene. I tillegg har lektorsenteret engasjert studentmedarbeidere som vil bistå med å finne vei til riktig auditorium eller være behjelpelig med andre praktiske spørsmål.

Nygårdshøyden vil myldre av lærere

 Både på Sydneshaugen, Dragefjellet og Studentsenteret vil det denne dagen myldre av lærere på vei fra en forelesning til en annen.

– Vi er veldig glade, men også litt overveldet over at så mange har meldt seg på, sier Brunstad. Han oppfordrer lærerne til å planlegge godt, gjerne ha et par alternativer og å møte opp i god tid. Og så oppfordrer man alle ansatte og studenter ved UiB til å ta godt imot lærerne.

- Skolene er svært viktige samarbeidspartnere for UiB, og også viktige ambassadører for rekruttering av fremtidige studenter, avslutter Brunstad.

Powered by Labrador CMS