NYHET

Josephine Salice fra Institutt for fysikk og teknologi stakk av med førsteplassen.
Josephine Salice fra Institutt for fysikk og teknologi stakk av med førsteplassen.

Josephine Salice er vinner av Forsker Grand Prix i Bergen!

I konkurranse med ni andre doktorgradsstipendiater fra Bergen var det Josephine Salice fra Institutt for fysikk og teknologi ved Universitetet i Bergen som stakk av med førsteplassen.

Publisert Sist oppdatert

FORSKER GRAND PRIX

  • Dette er en formidlingskonkurranse der 10 forskere får fire minutter hver til å engasjere publikum og dommere.
  • I den innledende runden vil de ti forskerne presentere sin forskning på fire minutter, men kun tre går videre til finalerunden. Her får de fire nye minutter til å fenge både publikum og dommerne

– Når de sa navnet mitt kjente jeg på en overraskelse, før jeg ble veldig glad og det kom et bredt smil med en gang, Salice.

Forsker Grand Prix er en formidlingskonkurranse hvor ti doktorgradsstipendiater konkurrerer om å være den beste forskningsformidleren i Bergen.

På spørsmål om hvordan hun opplevde konkurransen svarere Salice:

– Jeg synes det var stress, men også veldig gøy og en stor mestringsfølelse. Jeg håper publikum og de som satt hjemme koste seg og lærte noe nytt. Samtidig som de synes romfysikk var spennende og kult.

Salice understreker det gode samholdet i gruppen som hun ikke så på som konkurrenter.

– Uten denne fine gjengen hadde jeg ikke klart å være så rolig på scenen, de var mer støttespillere enn konkurrenter oppi dette hele. Jeg synes vi fikk et godt samhold.

Rektor ved Universitetet i Bergen gratulerer vinneren.

– Gratulerer så mye til Josephine med seieren i årets konkurranse. Forsker Grand Prix er en unik arena for spennende forskningsformidling og jeg ser frem til å følge stipendiatene i deres videre karrierer, sier UiB-rektor Margareth Hagen.

Premien er på 5000 kr, heder, ære og en stor pokal. I tillegg har alle deltakerne fått en solid erfaring og grundig coaching i forskningsformidling

Powered by Labrador CMS