NYHET

Nils Gunnar Kvamstø blir ny Havforskningsdirektør

Kvamstø blir ny HI-direktør

Tidligere marin dekan ved Universitetet i Bergen Nils Gunnar Kvamstø (57) er utnevnt av Kongen i statsråd til direktør for Havforskningsinstituttet

– Jeg er beæret over å få denne tilliten. Jeg har vært heldig å få samarbeide med ansatte i Havforskningsinstituttet gjennom årene på UiB, og har også observert dem i andre kanaler. De gjøre en fenomenal jobb, og jeg gleder meg enormt til å tiltre som direktør, sier Kvamstø.

Nils Gunnar Kvamstø er professor ved Geofysisk institutt, og har frem til nå vært marin dekan ved UiB.

– Jeg ønsker å gi en varm gratulasjon til Nils Gunnar med utnevnelsen, og ser frem til et godt samarbeid med han og Havforskningsinstituttet. HI har fått en direktør som kjenner Universitetet i Bergen og den marine forskningen godt, og dette er et område som er viktig for UiB, sier rektor Margareth Hagen.

Utnevnt for seks år

Kvamstø tiltrer stillingen fra det tidspunktet Nærings- og fiskeridepartementet bestemmer. Utnevnelsen gjelder for en periode på seks år. Perioden kan forlenges én gang.

– Havforskningsinstituttet er en sentral bidragsyter i arbeidet med å sikre en god og framtidsrettet forvaltning av våre hav og kystområder. Med Nils Gunnar Kvamstø får vi en havforskningsdirektør som vil bidra til å utvikle instituttet videre, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen i en pressemelding.

Store utfordringer

Den nyutnevnte HI-direktøren ser frem til å ta fatt på de store oppgavene som ligger foran både ham og havet.

– Det er et stort press for å få til en endring til et grønt skifte, og det er et stort press på ressursuttaket i havet. Utfordringene fremover blir å frembringe et kunnskapsgrunnlag som gjør at vi kan utnytte havene på en bærekraftig måte slik at kommende generasjoner kan nyte godt av rene og rike hav, sier Kvamstø.

Powered by Labrador CMS