NYHET

Sonja Dyrkorn, HR-direktør ved UiB
Sonja Dyrkorn har takket ja til jobben som administrerende direktør i Sammen

Sonja Dyrkorn ansatt som administrerende direktør i Sammen

Styret i Sammen har ansatt Sonja Dyrkorn (50) som administrerende direktør i Sammen. Hun kommer fra stillingen som HR-direktør ved Universitetet i Bergen.

Publisert

– Sonja Dyrkorn er en erfaren og dyktig leder som vi er svært glade for at vi har fått med på laget. Styret er overbevist om at hun er riktig person til å lede Sammen fremover, slik at vi i fellesskap kan nå våre strategiske mål og gjøre hverdagen til studentene på Vestlandet enda bedre, sier styreleder i Sammen Amalie Lunde.

Sonja Dyrkorn har jobbet som HR-direktør ved Universitetet i Bergen siden 2016. Hun har tidligere hatt ulike lederjobber ved UiB, og har også jobbet som utdanningsdirektør og høgskoledirektør ved Høgskolen på Vestlandet. Samlet sett har hun over tjue års ledererfaring fra UH-sektoren på Vestlandet.

– Jeg glad og stolt over tilliten jeg har fått fra styret i Sammen. Jeg ser veldig frem til å begynne som direktør i Sammen på nyåret og til å bli kjent med kollegaer og organisasjonen, sier hun.

Dyrkorn har tidligere vært styremedlem i samskipnaden, og gjennom stillingene på UiB og Høgskolen i Bergen har hun vært sentral i, og ledet flere store endrings- og utviklingsprosesser. Hun ser frem til å ta fatt på store oppgaver i Sammen.

– Sammen har en helt sentral rolle i utviklingen av studentvelferden på Vestlandet og de har nylig vedtatt en ambisiøs og fremtidsrettet strategi. Jeg gleder meg til å realisere målene i strategien sammen med styret og kollegaer i Sammen, og til å samarbeide med eksterne for å gjøre Vestlandsregionen til den beste regionen å være student i, sier hun.

Dyrkorn vil tiltre som administrerende direktør i Sammen fra 1.1 2024.

– Jeg er takknemlig for den jobben Sonja har gjort med å lede HR-avdelingen på UiB de siste syv årene. Sammen får en dyktig leder i Sonja, og jeg ønsker henne masse lykke til med nye oppgaver. Vi ser frem til et godt samarbeid med Sonja i hennes nye rolle, sier universitetsdirektør ved UiB, Tore Tungodden.

Han legger til at UiB snart vil gå i gang med å rekruttere hennes etterfølger.

Powered by Labrador CMS