NYHET

Representanter fra VIS og Agenda Vestland foran Marinehallen, der sjekken ble overlevert under First Tuesday Bergen sitt arrangment Te(n)knologi

VIS får 6 millioner til nytt forskerentreprenørskapsprogram

VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap (VIS) er stolte over å kunngjøre en betydelig finansiell støtte på 6 millioner kroner fordelt over tre år fra Agenda Vestlandet. Disse midlene skal benyttes til å utvikle et nyskapende forskerentreprenørskapsprogram, designet for å transformere regionens forskere til morgendagens gründere.

Viserektor ved UiB, Gottfried Greve

Programmet tar sikte på å utnytte Vestlandets omfattende forskningskompetanse innen hav, energi, helse og teknologi. Målet er å fylle gapet mellom akademisk forskning og markedet, og skape fremtidsrettede arbeidsplasser i regionen. 

–  Vår region har ledende forskningsmiljøer innen hav, energi, helse og teknologi. Forskningen i disse miljøene kan gi løsningen på mange av samfunnsutfordringene vi står overfor, men veien fra forsker til gründer er ofte lang og krevende, sier Gottfried Greve, viserektor ved Universitetet i Bergen. 

–  Vår felles ambisjon med forskerentreprenørskapsprogrammet er å motivere flere forskere til å bli gründere, og omdanne forskningsresultatene sine til samfunnsnyttige produkter og tjenester. Vi er svært glade for uvurderlig støtte fra Agenda Vestlandet til dette viktige initiativet, sier han.

25-30 nye selskaper

VIS har utviklet en detaljert plan for programmet, som inkluderer tre hovedarbeidspakker fokusert på å utvikle infrastruktur, kompetanseheving og internasjonalisering, samt investering gjennom et akademisk spinout-fond. Sammen med støtte fra både offentlige og private aktører forventer VIS at programmet vil resultere i etableringen av 25–30 nye selskaper basert på banebrytende forskning i løpet av de neste fem årene.

–  Støtten fra Agenda Vestland gjør det mulig for oss å styrke vår innsats for å bygge bro mellom vitenskapelig forskning og kommersiell suksess. Dette er avgjørende for å sikre at verdifull forskning kan realiseres i form av nye selskaper og ikke bare som lisensierte produkter til internasjonale aktører, tilføyer Stine Fiksdal, administrerende direktør i VIS.

–  Agenda Vestlandet skal være et verktøy for å skape nye grønne arbeidsplasser på Vestlandet. Gjennom dette prosjektet kan man få til flere bedriftsetableringer fra forskningen på Vestlandet. Ideer som pr. i dag i stor grad blir lisensiert ut til andre bedrifter, ofte i utlandet, sier Frode Nergaard Fjeldstad, daglig leder i Agenda Vestlandet.

Stort potensiale i regionen

 For mer informasjon om VIS og det nye forskerentreprenørskapsprogrammet, besøk VIS – Forskerentreprenørskapsprogrammet.

–  Med støtte fra Agenda Vestlandet, tar vi et viktig skritt mot å realisere det uforløste potensialet av kommersiell og samfunnsmessig verdi som finnes i den fremragende forskningen i regionen. Vårt mål er at programmet vil ikke bare fremme gründervirksomhet blant forskere, men også bidra til økonomisk vekst, fremtidsrettede arbeidsplasser og teknologisk fremgang i vår region, sier Espen Rostrup, leder for forskningsbasert innovasjon i VIS.

Powered by Labrador CMS