YTRING

Professor emeritus Alf Erling Risa.

Alf Erling Risa feirer 70 år

Professor Alf Erling Risa fylte 16. mars 70 år. Jubileet markeres 6. mai ved UiB. I den anledning har kolleger skrevet en hilsen til jubilanten.

Publisert Sist oppdatert

! Dette er en ytring. Innholdet i teksten er forfatterens egen mening.

Professor Alf Erling Risa fylte 70 år lørdag 16. mars. Risa er født og oppvokst i Sola kommune, og har sin utdanning fra Universitetet i Bergen. Siden 1995 har Alf Erling vært tilsatt som professor ved Institutt for økonomi, Universitetet i Bergen, og har i tillegg hatt en rekke forskningsopphold ved prestisjetunge universitet i utlandet som Stanford i USA og Mannheim i Tyskland.

Alf Erling har hatt og har en bred og tung faglig aktivitet som spenner fra grunnleggende forskning og undervisning innen samfunnsøkonomi til arbeide i nasjonale komiteer og utvalg med utvikling av pensjon og trygdeordninger i Norge. Han har også hatt fremtredende verv i Norges Forskningsråd.

I sin tid som dekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved UiB (2002 til 2009) og senere som universitetsstyremedlem var Alf Erling en klar stemme i en brytningstid for universitetene i Norge og en sterk forsvarer for universitetenes og fagmiljøenes integritet og uavhengighet. Ved UiB har Alf Erling hatt særlig betydning for utvikling og samarbeid med universitetets randsone. Han har også bidratt til å styrke universitetets forhold til samfunnet generelt.

Vi kjenner Alf Erling som en raus og innsiktsfull samtalepartner som gjerne deler av sin kunnskap innen mange felt og alltid er åpen for nye ideer og innfallsvinkler.

Gratulerer med overstått!

Hilsen lunsjkameratene Ann Nilsen og Hans Petter Sejrup

Powered by Labrador CMS