NYHET

Olaf Erlend Gundersen slutter som kommunikasjonsdirektør ved UiB.
Olaf Erlend Gundersen slutter som kommunikasjonsdirektør ved UiB.

Slutter som kommunikasjonsdirektør ved UiB

Olaf Erlend Gundersen slutter i jobben som kommmunikasjonsdirektør ved UiB. Gundersen som har vært i stillingen siden 2020 slutter for å gå over i ny jobb ved Byrådsleders avdeling i Bergen Kommune.

– Det har ikke vært et enkelt valg, men jeg føler meg privilegert som har kunnet velge mellom to så meningsfulle jobber. Både UiB og Bergen Kommune har viktige samfunnsoppdrag der god kommunikasjon spiller en nøkkelrolle, sier Gundersen.

Gundersen har siden 2017 jobbet som leder ved kommunikasjonsavdelingen ved UiB, fra 2020 som direktør. Han har tidligere 14 års erfaring fra media som journalist, vaktsjef og redaksjonsleder i NRK og TV2. Han går nå til en ny stilling ved byrådsleders avdeling i Bergen kommune der han skal jobbe med kommunikasjonsrådgivning og lederstøtte.

– Gjennom seks og et halvt år ved UiB har jeg fått vært med på og lært mye. Jeg er takknemlig for å ha fått jobbet med og blitt kjent med så mange dyktige folk på hele UiB, sier han.

– Olaf Gundersen har spilt en viktig rolle i arbeidet med å utvikle Kommunikasjonsavdelingen de siste årene. Det har vært en periode preget blant annet av store kommunikasjonsoppgaver knyttet til studentrekruttering, pandemi og krigen i Ukraina. Jeg vil takke han for innsatsen for UiB og for godt samarbeid, og ønske han lykke til med nye oppgaver i Bergen kommune, sier fungerende universitetsdirektør, Tore Tungodden.

Stillingen som avdelingsdirektør for Kommunikasjonsavdelingen vil bli lyst ut med det første.

– Avdelingen jeg nå forlater er en avdeling med stor kommunikasjonsfaglig kompetanse og dyktige medarbeidere. Jeg er stolt av det vi har fått til sammen, og det er vemod knyttet til å skulle forlate gode kollegaer på avdelingen og ellers på UiB. Samtidig har jeg en stor motivasjon for å skulle ta fatt på nye oppgaver ved Byrådsleders avdeling i Bergen kommune. Å skulle jobbe med kommunikasjon knyttet politikk og samfunn i en by som Bergen er en spennende og meningsfylt utfordring jeg ser frem til å ta fatt på, sier Gundersen.

Gundersen blir i stillingen som kommunikasjonsdirektør ved UiB ut mai og starter i ny stilling etter sommerferien.

Powered by Labrador CMS