NYHET

– Våre tanker går til ukrainske studenter og kollegaer som ikke vet når de får hverdagen tilbake, sier UiB-rektor Margareth Hagen.

– En dyster dag for Europa

Torsdag kom nyheten om at Russland invaderer nabolandet Ukraina. – Det er vondt å se bildene som kommer fra Ukraina, og jeg kjenner en stor bekymring for alle dem som er berørt av krigshandlingene, sier rektor Margareth Hagen.

Hagen er bekymret over følgene som den russiske invasjonen av Ukraina vil få for studenter, universitetskollegaer og det øvrige sivile samfunnet i landet.

Rektor Margareth Hagen har fulgt nyhetene om invasjonen i Ukraina torsdag. – Jeg tenker på ukrainske universitetsansatte og studenter som nå befinner seg i en krigssone. Dette er en mørk dag, sier Hagen.

– Trygghet og fravær av krigshandlinger er en forutsetning for forskning, undervisning og universitetsliv. Nyhetene om krigshandlingene i Europa smerter, og våre tanker går til ukrainske studenter og kollegaer som ikke vet når de får hverdagen tilbake, sier Hagen.

UiB har ingen registrerte studenter eller ansatte i området. UiBs studenter og ansatte fra Ukraina blir særlig fulgt opp og ivaretatt.

Er du student og trenger noen å snakke med?

Er du ansatt og trenger noen å snakke med?

Råd fra myndighetene:

Kunnskapsdepartementets spesialutsending ved ambassaden i Moskva følger opp alle norske studenter i Russland som ambassaden kjenner til i tråd med systemet for konsulær bistand. Studenter og ansatte i sektoren som nå befinner seg i Russland bør ikke nøle med å kontakte ambassaden hvis de har behov for råd og veiledning.

Powered by Labrador CMS