NG5

IT hadde seks befaringer i NG5 i løpet av januar.
IT hadde seks befaringer i NG5 i løpet av januar.
Lokalene i NG5 er lyse og moderne, med mye farger.
Lokalene i NG5 er lyse og moderne, med mye farger.
Gunhild Sundal viser frem tegninger til Jon Steine og Christine Stansberg.
Gunhild Sundal viser frem tegninger til Jon Steine og Christine Stansberg.
Øksehugget (passasjen som åpner opp bygget innvendig)
Øksehugget (passasjen som åpner opp bygget innvendig)
Kunsten i Storsalen er på plass.
Kunsten i Storsalen er på plass.
IT skal sitte i 3, 4 og 6. etasje (hvor bildet er tatt)
IT skal sitte i 3, 4 og 6. etasje (hvor bildet er tatt)

Tre hundre ansatte besøkte NG5

I løpet av januar besøkte tre hundre ansatte fra alle avdelingene i fellesadministrasjonen NG5, for å se hvordan de nye lokalene blir.

Publisert

BEFARING I NG5

  • 300 ansatte fikk besøke NG5 i januar
  • Det var arrangert over tjue befaringer
  • Ansatte fikk se sine avdelinger og noen av fellesområdene som Storsalen, kafeen og Øksehugget
  • Programmet UiB Tjenesteutvikling har det overordnede ansvaret for NG5.

Prosjektleder for tidlig fase ved EIA, Gunhild Sundal, var med på å vise frem bygget på mange av de over tjue befaringene sammen med entreprenøren.

– Det har vært fint å høre fra de ulike gruppene at de synes arealene ser mer åpne og luftigere ut enn man kanskje har sett for seg, og gleder seg til å flytte inn i nytt bygg, sier Sundal.

Lyse og moderne lokaler

IT-avdelingen skal flytte inn i 3., 4. og 6. etasje, og hadde seks befaringer i NG5. En av disse hadde med seg ansatte fra BRITA, brukerstøtten ved IT-avdelingen ved UiB.

Senioringeniør Jon Steine er leder for BRITA, og deltok på befaringen. Han ser frem til å få mer samarbeid på tvers av avdelingene. I en del av lokalene skal de sitte i samme etasje som SA.

– Jeg gleder meg til vi kommer ned hit. Lokalene er lyse, moderne og tilrettelagte for god samhandling, som jeg har sansen for. Jeg tror responsen var god fra alle de andre som var med her, sier Steine.

Lokalene er lyse, moderne og tilrettelagte for god samhandling

Jon Steine

– For BRITA-gruppen er det en stor fordel å være mye nærmere campus med tanke på brukerne. Vi får også komme tettere på hverandre på tvers av avdelingene, og får kortere vei til å snakke sammen, sier han.

Ny BRITA-bar

I dag holder IT til i Kalfaret. Noe som blir nytt i NG5 er BRITA-baren, som skal gjøre brukerstøtten på IT mer tilgjengelig for brukerne.

Den er tegnet inn i 3. etg. ved inngangen fra Nygårdshøyden, og på befaringen fikk de ansatte se hvor baren kommer.

– Vi håper å få et bedre kontaktpunkt for brukerne, og har hentet inspirasjon fra baren i Apple-butikkene. Vi ønsker å få til en bedre samhandling med brukerne enn vi har nå i Kalfaret. Tanken er at de kan komme ned til baren, og at vi hjelper dem å løse IT-problemer på stedet, eller de kan ta en kopp kaffe i kafeen mens de venter. Jeg tror det blir veldig bra, sier Steine.

Forbereder seg til verksteder

Seniorrådgiver Christine Stansberg jobber på Institutt for informatikk på UiB, og skal begynne i ny jobb på IT-avdelingen i mars. Hun var også med på befaringen, og synes at lokalene så fine og lyse ut.

Jeg har hørt fra de andre som har vært her på befaring at det bare er å glede seg

Christine Stansberg

– Det er en stor bonus å begynne i en ny jobb med nye lokaler. Jeg har hørt fra de andre som har vært her på befaring at det bare er å glede seg, og liker at det er brukt mye farger i designet. Jeg er samtidig litt spent på hvordan det blir å sitte i lokalene med åpent landskap, sier hun.

Nå jobber alle avdelingene i fellesadministrasjonen med planer for innplassering, som skal være klare til NG5-verkstedene i mars. Da får avdelingene jobbe sammen med hvordan blant annet kulturen skal være på avdelingene, og hvordan lokalene skal brukes.

– Jeg tror at vi skal komme frem til en løsning som alle kan bli enige om, og at mye vil gå seg til når vi flytter til NG5, sier Steine.

Powered by Labrador CMS