PRIDE

Mona Grindheim Matre oppfordrer alle UiBere til å gå i Pride-paraden.
Mona Grindheim Matre oppfordrer alle UiBere til å gå i Pride-paraden.

Pride er fremdeles viktig!

UiB skal gå i Pride-paraden lørdag 11. juni. Mona Grindheim Matre, seniorrådgiver i HR-avdelingen og en av initiativtakerne, oppfordrer alle studenter og ansatte til å bli med!

Publisert Sist oppdatert

Hvorfor går UiB i Pride-paraden?

– Det er viktig at UiB er synlige og viser at vi er et universitet som er inkluderende og mangfoldig for alle deler av befolkningen, både som studie- og arbeidsplass. Homofili er fortsatt kriminalisert i mange land, og paraden har også en viktig solidarisk dimensjon, særlig siden vi har studenter og ansatte fra hele verden. Ved å delta i paraden kan UiB vise at vi er opptatt av mangfold, inkludering og likestilling på flere enda måter enn skeiv kjærlighet.

Hvem kan være med i paraden?

Alle som vil! Det er bare å møte opp på Festningskaien ved Statsraaden Bar & Reception lørdag 11. juni og bli med! Paraden starter kl 13.00.

Mona Matre

Hvordan har dette blitt tatt imot på UiB?

– Det er kanskje lettere å svare på når vi ser hvor mange som faktisk stiller i paraden, men jeg opplever at de fleste er positive til paradedeltakelsen. Men jeg kunne tenke meg et enda større engasjement fra den store bredden av ansatte, også fra de som ikke nødvendigvis kjenner seg igjen i den skeive paraplyen. Jeg håper mange ansatte ser viktigheten av dette, og blir med oss på lørdag!

Hva kan ansatte og studenter bidra med til i paraden?

– De kan bidra til at UiB fremstår som et åpent og inkluderende studiested og arbeidsplass, der det er lov å være seg selv.

Hvordan kan samfunnet bli mer likestilt?

– Det er viktig å ikke la seg forlede til å tro at vi har kommet så langt at det ikke er nødvendig å gjøre mer, verken på mangfolds- eller likestillingsområdet. Det er fortsatt en lang vei å gå, og det krever hardt arbeid og konstant fokus!

Les mer om historien til Pride.

Powered by Labrador CMS