NYHET

Driftslærling Cassandra Angelica Pereira-Sanden gleder seg til å reise på utveksling til Sverige. Der skal hun bo og jobbe i tre måneder før hun kommer tilbake til UiB for å fullføre læretiden sin.

Første EIA-lærling på arbeidsutveksling med Erasmus+

Til høsten reiser driftslærling Cassandra Angelica Pereira-Sanden på jobb-utveksling til universitetet i Umeå. Hun blir første lærling fra EIA som benytter seg av muligheten for ansattmobilitet.

Publisert Sist oppdatert

ERASMUS+ ANSATTMOBILITET

  • Alle ansatte ved UiB kan få stipend til utveksling ved en institusjon, organisasjon eller universitet i Europa gjennom Erasmus+
  • Målet er at de ansatte skal få opplæring, ny kunnskap og nye erfaringer gjennom utveksling i tillegg til å styrke UiBs internasjonale samarbeid
  • Neste frist for å søke om Erasmus+ ansattmobilitetsstipend er 15. september
  • Du kan lese mer om Erasmus+ på ansattsidene.

Cassandra Angelica Pereira-Sanden er lærling innen driftsteknikk på Eiendomsavdelingen (EIA) og bestemte seg raskt for at hun ville ha noe ekstra ut av læretiden sin. Da var utveksling til et utenlandsk universitet en flott mulighet.

– Kjekt å kunne ta en del av læretiden i utlandet

– Det har ikke akkurat vært tradisjon for at driftsteknikere på UiB drar på utveksling. Hvordan kom du på at du ville gjøre dette?

– Jeg har alltid hatt lyst til å dra på utveksling, og så ble jeg tipset av lærlingene på IT-avdelingen som anbefalte det veldig sterkt, så da bestemte jeg meg for at jeg ville prøve. Det er veldig kjekt å kunne ta en del av læretiden i utlandet, samtidig som jeg kan komme tilbake igjen og fortsette læretiden som normalt uten å måtte forlenge læretiden.

– Jeg har ikke hørt om noen andre lærlinger i Vestland innen drift, elektriker, rørlegger og så videre som har gjort noe lignende. For meg som driftslærling er dette en unik mulighet. Det er en av de store fordelene med å være her på UiB.

Det blir spennende å se hvordan de tekniske anleggene i Umeå blir driftet og vedlikeholdt.

Cassandra Angelica Pereira-Sanden

– Hva gleder du deg mest til?

– Jeg gleder meg til å bli kjent med universitetet og nye mennesker som holder på med det samme, og kanskje møte noen på min alder som også jobber med byggdrift, og se hvordan læretiden deres er sammenlignet med min.

– Vet du allerede nå hva du skal jobbe med?

– Det blir arbeidsoppgaver innenfor sikkerhet, vanlig drift og vedlikehold knyttet til klima og miljø på hele universitetet, og så har vi ansvaret for å drifte og vedlikeholde forskningshybler.

– Jeg forventer å lære mer av det jeg jobber med fra før av, men også litt nye ting, og kanskje forskjellige måter å kunne utføre samme arbeidsoppgave på. For eksempel blir det spennende å se hvordan de tekniske anleggene i Umeå blir driftet og vedlikeholdt, og hva slags løsninger de har der sammenlignet med det vi har her på UiB.

Har blitt først ut på mye

Cassandra er ikke bare den første fra driften til å benytte seg av muligheten for utveksling, hun er også den yngste lærlingen EIA har hatt, og den eneste kvinnelige driftsteknikeren på UiB i dag.

Jeg er overbevist om at Cassandra kommer til å få mye ut av læretiden ved Umeå, og at hun kommer til å ta med seg mange spennende tanker og erfaringer tilbake til UiB.

Lærlingkoordinator Marianne Stenwig Wedholm

Å være litt prøvekanin har heldigvis ikke stoppet henne fra å trives i Driftsområde Nord der hun har læretiden sin.

– Jeg er blitt den første på mange ting her, men jeg trives veldig godt og føler meg kjempegodt ivaretatt. Jeg følte jeg var med i gjengen fra dag 1, sier hun.

– Og så er alle veldig fokusert på å hjelpe meg med det jeg trenger opplæring i til fagprøven. Torbjørn (områdelederen på Område Nord. Jour.anm.) kom for eksempel og spurte om det var noe på læreplanen min som UiB ikke har. Det førte til at jeg får hospitere hos kommunen for å lære meg vedlikehold av fontener som ikke finnes på Driftsområde Nord. Så de legger ting veldig til rette for meg her.

God hjelp fra lærlingkoordinator

I prosessen med å ordne utveksling, har Cassandra fått hjelp av lærlingkoordinator ved UiB, Marianne Stenwig Wedholm. Hun forteller at lærlingene reiser ut gjennom en litt annen Erasmusordning enn vanlige studenter og at lærlingene ved UiB beholder lønnen mens de er på utveksling.

Marianne Stenwig Wedholm, seniorkonsulent ved HR-avdelingen og lærlingkoordinator.

Selv om utveksling for driftslærling er helt nytt både for UiB og Vestland fylkeskommune, er Wedholm sikker på at det blir en stor suksess.

– Jeg er overbevist om at Cassandra kommer til å få mye ut av læretiden ved Umeå, og at hun kommer til å ta med seg mange spennende tanker og erfaringer tilbake til UiB. Cassandra er inkluderende, lattermild og utrolig kjekk å være rundt, samtidig som at hun er veldig lærelysten, reflektert og har mye pågangsmot. Hun er heller ikke en som er redd for å ta i et tak og kommer til å ta med seg mye til Umeå også. De er heldige som får låne henne.

Powered by Labrador CMS