NYHET

Et eksempel på en god og informativ personside er siden til førsteamanuensis Ignacio Herrera Anchustegui.

Slik oppdaterer du din personside

Personsiden på uib.no er ditt digitale visittkort og en viktig kanal for å synliggjøre din akademiske og profesjonelle profil.

Publisert

Som UiB-ansatt har du en personside der du kan presentere deg med bilde, kontaktinformasjon og informasjon om dine aktiviteter, prosjekter og kompetanse. Det er nyttig for både vitenskapelig og teknisk-administrativt ansatte og for ledere.

Personsidene er som regel det øverste resultatet på et google-søk på ditt navn, og blant de mest besøkte sidene på uib.no. Kommunikasjonsavdelingen oppfordrer derfor alle til å bruke personsiden aktivt til å profilere egen aktivitet. Det vil gjøre det lettere for både folk utenfra og for kollegaer å finne frem til rett person.

For forskere som søker forskningsfinansiering er det ekstra viktig å ha en god og oppdatert profil, siden de som leser søknader ofte søker på forskernes navn.

Slik redigerer du personsiden

For å oppdatere siden går du til personsiden din på uib.no: www.uib.no/personer/Fornavn.Etternavn. Klikk på lenken "Logg på". Brukerveiledning for personsidene og eksempler på gode sider finner du her.

Last opp et portrettbilde og oppdater informasjon om arbeidsfelt, forskning, undervisning, publikasjoner i Cristin, prosjekter ol. Du kan legge til to valgfrie faner med annen informasjon hvis du ønsker det.

Du kan også lenke til din CV og til relevante prosjektsider, forskergrupper eller nyhetssaker på uib.no.

For mange kan det være nyttig å knytte relevante kontoer i sosiale medier som twitter eller youtube, og til nettverk som Academia eller ResearchGate til sin profil.

Husk å oppdatere informasjonen på både engelsk og norsk personside og å kreditere fotografen. Sjekk også at kontaktinfo er korrekt. Hvis ikke, ta kontakt med nærmeste personalansvarlig.

Du kan få veiledning hos lokal webkontakt ved din enhet.

Se personsiden til Ignacio Herrera Anchustegui.

Anchusegui har blant annet knyttet sine sosialemedier til ansattprofilen på uib.no.
Powered by Labrador CMS