NYHET

Slik var velkomstseremonien i 2019. I år blir seremonien både digital og fysisk.

Feirer nytt studieår på UiB

Mandag ettermiddag klokken 15.00 er det velkomstseremoni for nye studenter og innsettelse av nytt rektorat.

Publisert Sist oppdatert

VELKOMSTSEREMONIEN

  • Velkomstseremonien arrangeres på Muséplass 16. august
  • Seremonien varer fra 15.00–15.45, og blir både digital og fysisk
  • Mer informasjon om påmelding kommer på studentsidene

600 personer har fått plass til seremonien på Muséplass. Alle studenter og ansatte har også fått tilsendt e-post med lenke til sendingen for å følge den digitalt.

Nå ser vi fremover til et nytt studieår som vi tror skal bli mer normalt for alle

Rektor Margareth Hagen

– Vi legger bak oss et år som har vært utfordrende for både studenter og ansatte på grunn av pandemien. Nå ser vi fremover til et nytt studieår som vi tror skal bli mer normalt for alle. Åpningsseremonien er en fin mulighet til å feire starten på at vi tar campus tilbake, og gi de nye UiB-studentene en varm velkomst. Jeg håper derfor at så mange studenter og ansatte som mulig vil være med på å markere denne anledningen, sier rektor Margareth Hagen.

Margareth Hagen vil få overrakt rektorkjedet sitt av studentene under seremonien.

Seremonien vil ha taler fra rektor, studentene, Monica Mæland og ordfører Marte Mjøs Persen. I tillegg til en samtale med studentorganisasjonene, vil seremonien ha flere musikalske innslag.

Mannskoret Arme Riddere ved UiB vil fremføre inngangsprosesjonen Gaudeamus Igitur. Også i år blir det en minikonsert med en stor norsk artist, men navnet er hemmelig frem til konserten.

Studentene skal overrekke rektorkjedet

Siden UiB også fikk et nytt rektorat 1. august, vil rektor Margareth Hagen få overrakt kjedet sitt under velkomstseremonien.

Dette er en av de mest høytidelige tradisjonene på UiB. Rektorkjedet ble overrakt til den første rektoren i 1950, som gave fra eldre akademikere i Bergen. Det symboliserer universitetets tradisjoner, verdigrunnlag og betydning.

Vanligvis er det avtroppende rektor som overrekker kjedet til sin etterfølger, men denne gangen er det studentene selv. Studentparlamentsleder Thomas Helland-Hansen ble spurt av rektor Margareth Hagen om han ville ta på seg oppgaven under seremonien.

– Jeg ønsket å markere at studentene er universitetets kjerne, sier Hagen.

- Et sterkt og ærefullt signal

Helland-Hansen synes det er en stor ære, siden det er første gang studentene skal overrekke rektorkjedet.

Studentparlamentsleder Thomas Helland-Hansen synes det er en stor ære å få overrekke rektorkjedet på vegne av studentene.

– Jeg tror det vitner om hvor høyt studentdemokratiet står på universitetet, og det gode samarbeidet mellom UiB-ledelsen og studentene. Det er derfor et sterkt og ærefullt signal, sier han.

Jeg tror det vitner om hvor høyt studentdemokratiet står på universitetet

Thomas Helland-Hansen

Studentparlamentslederen skal også gi velkomsttalen til studentene under seremonien. Han ble valgt til ny leder nå i vår, og skal ha vervet det neste studieåret.

– Jeg tror at den største og viktigste oppgaven vi har foran oss dette året, er å ta campus tilbake og få igjen det yrende studentlivet vi hadde på UiB før pandemien, sier han.

Powered by Labrador CMS