NYHET

Kontorsjef for lønnseksjonen Tone Elin Skaugvold (til venstre) og prosjektleder Ingvild Instebø Larsen kommer med noen tips før vi tar i bruk den nye Selvbetjeningsportalen fra 1. januar.
Kontorsjef for lønnseksjonen Tone Elin Skaugvold (til venstre) og prosjektleder Ingvild Instebø Larsen kommer med noen tips før vi tar i bruk den nye Selvbetjeningsportalen fra 1. januar.

Selvbetjeningsportalen erstatter HR-portalen

Fra 1. januar får UiB nytt system for lønn og personal. Få med deg siste nytt og noen gode tips før du logges ut av HR-portalen og logger inn i den nye Selvbetjeningsportalen.

Publisert Sist oppdatert

– Mitt beste tips vil være å laste ned DFØ-appen etter du har mottatt en SMS fra UiB over nyttår. Appen er enkel og intuitiv i bruk, både for timeregistrering, ferier, avspasering og reiseregninger. Det siste er kanskje ikke så aktuelt enda, men snart, sier prosjektleder Ingvild Instebø Larsen

Forberedelser til nytt system

For deg som ansatt er det noen enkle grep du må gjøre for at overgangen skal gå så enkelt som mulig. Og det er viktig at du holder deg til fristene. Hva som må gjøres og frister for dette finner du på ansattsidene.

– Som alltid må du huske å søke om å overføre ferie, men du må huske å gjøre dette innen 22.12.20. Slik at din leder rekker å godkjenne søknaden i tide. Lønnsinformasjon vil overføres til det nye systemet, men husk å laste ned gamle lønnslipper dersom du vil ta vare på disse, sier Tone Elin Skaugvold, kontorsjef for lønnseksjonen.

– Dersom du ikke finner timer og ferie i det nye systemet med en gang så oppfordrer jeg til tålmodighet. Det vil komme opp i det nye systemet i sistehalvdel av januar. Det er store menger data som skal overføres, så det tar dessverre litt tid, forklarer Skaugvold.

Håper på tålmodighet

Januar blir en måned med store endringer for mange av oss – særlig for økonomimedarbeiderne. Derfor kan saksbehandlingstiden på brukerhenvendelser ta litt lengere enn vanlig.

– Jeg vil oppfordre de som trenger hjelp til å ta kontakt via UiB-hjelp, der har de som skal svare god oversikt over alle henvendelser. Mange av spørsmålene kan det også hende du finner svar på i UiB-hjelp eller på ansattsidene, sier Ingvild Instebø Larsen.

– Dersom du tar kontakt for å få hjelp så vil du få svar. Selv om vi jobber så fort vi kan, er det mulig at det kan ta litt tid. Derfor håper jeg at alle har forståelse for dette, sier Larsen

Meld deg på kurs tidlig

Det er planlagt flere kurs i januar og brukerveiledning og opplæringsvideoer blir tilgjengelig på nett. Kurs, brukerveiledning og opplæringsvideoer finner du på ansattsidene.

– Vi har valgt å holde kursene tidlig, slik at alle kommer inn i systemet så fort som mulig og håper det blir fullt i Teams, avslutter Larsen

Powered by Labrador CMS