NYHET

Hemed Ali Al Ruwehy, Vegard Sørhus, Hogne Vebjørn Storlid og Ellen Lien hadde lørdagsskiftet ved teltet på Sydneshaugen.

Fadderuken: – Stort engasjement blant de ansatte!

Gjennom fadderuken har 48 UiB-ansatte jobbet ekstra på kveldene for å sørge for trygge rammer rundt årets studiestart. – Jeg tenkte det var viktig og riktig at vi skulle bidra, forteller en av de 48, Eli Neshavn Høie.

I løpet av fadderuken har en stor gruppe UiB-ansatte tatt på seg å jobbe ekstra for å sørge for at studentene skulle få en trygg og god start på studietilværelsen ved UiB.

Teltet på Sydneshaugen skole.

Totalt meldte 48 ansatte seg til å være lokalt ansvarlig ved de 14 teltene og lokalene på campus som var åpne for fadderarrangementer. Mange av de 48 jobbet flere kvelder i løpet av uken. I tillegg har mange ansatte stilt opp som smittevernvakter.

– Da UiB sentralt gikk ut og spurte om ansatte kunne hjelpe til med dette, så tenkte jeg at dette hadde jeg lyst til å være med på. Det var viktig og riktig at vi skulle bidra til det som nok har vært en veldig fin start på studietilværelsen for mange nye studenter, forteller Eli Neshavn Høie som er underdirektør ved KMD.

Neshavn Høie var lokalt ansvarlig for kantinen på jussbygget tirsdag og for teltet på Sydneshaugen torsdag.

Alt er klart for storinnrykk av studenter i ett av teltene UiB satt opp under fadderuken.

– Studentene er så fine og hyggelige, og jeg unner de virkelig denne fadderuken. Jeg synes det er veldig flott at UiB kom med det ekstra tilbudet om oppholdssted som de gjorde, fortsetter Neshavn Høie.

Trygge rammer

– Jeg vil gjerne takke alle som har stilt opp og bidratt til å sikre at fadderuken ble gjennomført på en trygg og fin måte.

Rektor Margareth Hagen

På grunn av den skiftende smittesituasjonen ved studiestart, måtte universitetet snu seg rundt for å finne ekstra lokaler hvor de kunne være sikre på at smittevernet under fadderuken ble godt ivaretatt.

Rektor Margareth Hagen

I tillegg til å åpne enkelte lokaler på campus for fadderarrangementer på kveldstid, ble det satt opp telter ved flere av fakultetene. Dette ble gjort for at studentene skulle kunne samle seg der heller enn i private leiligheter og hybler. Med dette tilbudet oppsto også behovet for vakthold og lokalt ansvarlige. Rektor Margareth Hagen er glad for at så mange ansatte meldte seg til disse oppgavene.

– Jeg vil gjerne takke alle som har stilt opp og bidratt til å sikre at fadderuken ble gjennomført på en trygg og fin måte. Jeg vet at det har vært utfordrende å få på plass alle detaljer rundt dette på kort varsel, men er glad for at vi har kunnet tilby studentene en god og inkluderende fadderuke, sier rektor Margareth Hagen.

Løsningsorienterte

Eli Neshavn Høie var lokal ansvarlig torsdag og torsdag kveld under fadderuken.

– Det har vært et veldig stort engasjement blant de ansatte for å ordne og fikse alt mulig slik at alt var som det skulle være i teltene. Folk har vært veldig løsningsorienterte. Det er det utrolig kjekt å se, og det er det nok for studentene også, forteller Eli Neshavn Høie.

Hun forteller at de ansatte opprettet en chat i Teams hvor de utvekslet råd og erfaringer fra de ulike kveldene.

– I løpet av uken har vi sendt hverandre meldinger og små rapporter om hvordan det har gått i løpet av kvelden. Vi har gitt hverandre tips og råd om alt fra selve arrangementene til at folk må huske å ha på seg nok klær, forteller Neshavn Høie.

Powered by Labrador CMS