NYHET

Eivind Valen og Bettina Husebø.

ERC til Valen og Husebø

Bettina Husebø og Eivind Valen har fått finansiering til banebrytende forskningsprosjekter gjennom Det europeiske forskningsrådet (ERC). Totalt har UiB fått tildelt seks ERC Consolidator Grants i år.

Publisert

I konkurranse med over to tusen søkere er Bettina Husebø og Eivind Valen blant de 321 forskerne som har fått tildelt ERC Consolidator Grant 2022 fra Det europeiske forskningsrådet, ERC.

Tildelingene innebærer at de får finansiert sine store, innovative forskningsprosjekter med to millioner euro hver, eller rundt 23 millioner norske kroner over fem år.

Rektor Margareth Hagen gratulerer:
– Det er fantastisk at disse to erfarne forskerne nå får utforske sine ideer videre. De forsker begge på viktige tema og problemstillinger som kan bidra til å forbedre livene våre, og de benytter moderne datateknologi som et viktig element i sine banebrytende prosjekter, sier hun.

Les mer om forskningsprosjektene deres på uib.no.

Seks ERC Consolidator Grants til UiB

De siste årene har flere forskere ved UiB søkt ERC-finansiering, og flere har fått innvilget sine prosjekter. I år har UiB-forskere oppnådd seks ERC Consolidator Grants. I tillegg til disse to nye prosjektene ble tildelinger til forskerne Laundal, Gebhardt, Våge og Puy ble kunngjort i februar.

– Jeg er veldig glad for å se at vi oppnår gode resultater innen nysgjerrighetsdrevet forskning, og spesielt fra Det europeiske forskningsrådet. Det danner grunnlaget for mye viktig forskning og aktivitet ved universitetet de neste årene, sier rektor.

Det er også i tråd med UiBs nye strategi som vektlegger langsiktig forskning, og har som mål å bygge opp og videreutvikle internasjonalt ledende fagmiljøer, avslutter Margareth Hagen.

Se en oversikt over alle UiB-prosjektene som er støttet av ERC her

Powered by Labrador CMS