NYHET

Fadderuke på UiB

Trygg fadderuke på campus

De nye studentene blir ekstra godt kjent med campus under årets fadderuke. For å ivareta smittevernet best mulig er de fleste fadderarrangementene i år flyttet til campus, også på kveldstid.

Publisert

Semesterstarten for de nye studentene består av både faglige og sosiale arrangement. De nye studentene får mentorer, blir kjent med fagmiljøet sitt, campus og hverandre. På kveldstid er det duket for sosialt samvær og fadderarrangement.

Det økte smittetrykket i Bergen har gjort at fadderuken må deles opp i mindre grupper og lagt til alternative lokaler. Nå er det klart at mesteparten av arrangementene blir på UiBs campus, i tilknytning til kantiner og i telt ute.

– Det er viktig at vi får arrangere en fadderuke som er trygg og inkluderende for de nye studentene, forteller rektor Margareth Hagen.P

Hun er glad for at det nå organiseres slik at fadderarrangementene avholdes i mindre grupper og på campus. Det er første gang UiB tilrettelegger for fadderuken på denne måten.

Både Bergen kommune og UiB ønsker en organisert fadderuke heller en fester i private hjem.

Viktig med organiserte arrangement

Også fadderkoordinator ved UiB Martin Jakobsen er glad for at UiB nå stiller med lokaler til fadderarrangement.

– Vi har tatt det økte smittetrykket på alvor, og avlyst alle store arrangementer, forteller Jakobsen.

Det har vært viktig for fadderuken å sikre studentene en god, og organisert fadderuke tross smittetrykket, og de er derfor glade for at de nå får bruke campus til dette.

– Vi er veldig glade for at vi nå får gjennomført mange gode og smittevernvennlige arrangement i fadderuken. Det er veldig viktig for at de nye studentene skal få en god start på studenttilværelsen, forteller Jakobsen.

Skal bruke kantiner og uteområder

Arrangementene under årets fadderuke skal bruke kantiner og uteområder på hele campus. Det blir satt opp telt, gjerder og toalettfasiliteter der det er nødvendig. Telt og kantiner vil være tilgjengelige for arrangement mellom kl 18 -00.30 hver dag mellom 16. og 21. august.

Der det benyttes telt er det partytelt med møblering i henhold til smittevernreglene, bar med servering og høyttaleranlegg. Smittevernvakter vil være til stede for å sikre trygge og gode arrangement. Alle arrangementene følger nasjonale og lokale smittevernstiltak, blant annet med lavere musikk, og åpen uteservering hele åpningstiden.

– Det har vært utfordrende å få på plass alle detaljene på så kort varsel, men jeg er veldig glad for at vi nå kan tilby studentene alternative lokaler der smittevernet er godt ivaretatt, forteller rektor.

Tilbyr hurtigtester fire steder på campus

De første dagene i fadderuken vil studentene kunne benytte fire ulike mobile hurtigteststasjoner på Nygårdshøyden. Teststasjonene vil være åpne fra klokken 09-18 mandag og tirsdag.

– Jeg vil oppfordre alle nye studenter til å legge turen innom en av våre teststasjoner, sier Hagen.

Teststasjonene vil i løpet av fadderuken bli erstattet av selvtester.

Hurtigtestene vil bli tatt i fra fremre del av nesen. Det er altså ikke snakk om en dyp neseprøve med lang børste. Du trenger ikke time for å få tatt testen, og det er gratis. De som testes, kan gå like etter at testen er utført, og vil ikke være i karantene. Dersom en test skulle vise at en student kan være smittet, vil vedkommende bli kontaktet direkte med beskjed om hva man skal gjøre videre.

Her finner du hurtigteststasjonene:

  1. HF-bygget, Sydnesplassen 7
  2. Realfagbygget, Allégaten 41
  3. Marineholmen, Thormøhlensgate 53.
  4. Odontologibygget, Årstadveien 19

Undervisning og avstandskrav: Opprettholder foreløpig planen med å bruke annethvert sete

Fredag kom nyheten om at regjeringen fjerner enmeterskravet i høyere utdanning. UiB er glad for at vi gradvis vender tilbake til en mer normalsituasjon på campus og at studentene er prioritert. Samtidig er Bergen i en spesiell situasjon akkurat nå, med et høyt smittetrykk.

Vi er også på vei inn i en fadderuke der vi sterkt oppfordrer alle til å ta smittevernreglene på alvor. UiBs hovedfokus er derfor å sikre en forsvarlig semesterstart som gjør at vi unngår ytterligere innstramminger som igjen kan ramme studentene.

UiB har vært i dialog med Bergen kommune og opprettholder derfor inntil videre vår plan med undervisning på annethvert sete i kombinasjon med noe digital undervisning. Onsdag vil saken bli diskutert nærmere med Bergen kommune.

Powered by Labrador CMS