NYHET

De nye UiB-studentene kan se frem til fadderuke i år.

Tryggere for studentene med fadderuke

Det er nå avgjort at de nye studentene på UiB får ha fadderuke. En organisert fadderuke vil være tryggere for studentene.

Publisert Sist oppdatert

FADDERUKEN PÅ UIB

  • Studiestart og fadderuken på UiB starter 16. august
  • Hvert fakultet arrangerer fadderuke med eget program
  • Se mer informasjon om fadderuken: www.uib.no/fadderuken

Til tross for høyere smittetall, har Bergen kommune oppfordret UiB til å ha fadderuke for de nye studentene. Begrunnelsen er at det gir UiB bedre kontroll med smittevernet, enn hvis studentene skal delta i uorganiserte aktiviteter.

Rektor Margareth Hagen er glad for avgjørelsen, og tror at en organisert fadderuke både er klokere og tryggere enn alternativet.

Rektor Margareth Hagen.

– UiB ønsker å ta campus tilbake! Vi ønsker oss en mer sosial, fysisk og meningsfull hverdag enn det vi har hatt under pandemien. For å få det til, må vi gjøre starten for studentene både trygg og inkluderende. Trygg, for å begrense en smittespredning som vil føre til restriksjoner i høst. Inkluderende, for at nye studenter skal bli kjent med UiB og Bergen, få venner og et sosialt liv, sier Hagen.

«UiB ønsker å ta campus tilbake»

Rektor Margareth Hagen

Sammen med andre aktører ser UiB ser nå på hvordan fadderuken kan holdes i tråd med nasjonale regler for sosiale sammenkomster.

– Stikkord er mindre grupper, godt smittevern og rutiner som muliggjør smittesporing. Aktiviteter på kveldstid med alkohol vil måtte forholde seg til reglene som gjelder private sammenkomster. Jeg tror likevel studentene skal få en fin fadderuke. Detaljene skal vi komme tilbake til snart, sier Hagen.

Glade for å få fadderuke

Thomas Helland-Hansen, leder for Studentparlamentet.

Leder for Studentparlamentet på UiB, Thomas Helland-Hansen, er veldig glad for at det blir fadderuke for de nye studentene i år.

– Det er særlig viktig for de nye studentene å få fadderuke av psykiske og sosiale grunner. Vi har et år bak oss som har vært dårlig for mange studenter, og vi ønsker ikke at flere skal gå gjennom det samme. Nå får vi gitt dem en god velkomst til universitetet og studiebyen Bergen, sier Helland-Hansen.

Det er særlig viktig for de nye studentene å få fadderuke av psykiske og sosiale grunner

Thomas Helland-Hansen

Studentparlamentet er nå i god dialog sammen med ledelsen på UiB, andre studieinstitusjoner, og Bergen kommune for å få på plass retningslinjene og planene.

– Jeg tror vi skal få til en god og sosial fadderuke innenfor trygge og organiserte rammer. Vi har mange tanker og ønsker rundt dette, men det er litt for tidlig å si noe om detaljene nå.

Oppfordrer til å følge smittevernsreglene

Under fadderuken vil rektor Margareth Hagen oppfordre studentene til å holde på avstands- og hygienereglene, unngå større arrangementer, og begrense alkoholinntaket. Hun vil også sterkt oppfordre studentene til å vaksinere seg så snart de får muligheten.

– Vi ønsker at flest mulig skal kunne starte semesteret uten å bli syke, eller medvirke til at andre blir det. I tillegg oppfordrer vi studenter til å si ja takk til vaksinetilbud, og ha en lav terskel for å teste seg, sier Hagen.

Studentene ved UiB har holdt motet oppe og smittetallene nede i året som har gått

Rektor Margareth Hagen

Samtidig vil hun berømme studentene for innsatsen under pandemien så langt.

– Studentene ved UiB har holdt motet oppe og smittetallene nede i året som har gått. Vi skal klare det nå også. Studiestarten skal bli en flott ny start på en høst der vi skal ta campus tilbake!

Powered by Labrador CMS