YTRING

Gunnar Bratbak er professor ved Institutt for biovitenskap.

– Fadderuke!

– Vi er et universitet som skal ta imot nye studenter, ikke et eventbyrå for festglad ungdom, skriver professor Gunnar Bratbak

! Dette er en ytring. Innholdet i teksten er forfatterens egen mening.

Vi kan vel alle være enige i at fadderuken er viktig for å ta imot nye studenter på en god måte. Men årets program for fadderuken ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet gjør meg bare pinlig berørt. Bortsett fra et par møter med fagutvalgene og et rebusløp så er programmet preget av fyll og fest på byens utesteder med bar-til-bar runde og arrangement på Bryggen Nightclub, Kvarteret og Bull Scene til kl 2.30 på natten.

– Dette festopplegget kan vel så gjerne være ekskluderende for de mer beskjedne som ikke synes det er gøy med festlige kostymer og hodeplagg og ikke trives med fyll.

Gunnar Bratbak

Vi er et universitet som skal ta imot nye studenter, ikke et eventbyrå for festglad ungdom! Dette blir som sagt bare pinlig.

Ser behovet for «bli kjent fester» og arrangementer som legger til rette for at nye studenter skal komme inn i miljøet, finne seg en omgangskrets og få nye venner. Men dette festopplegget kan vel så gjerne være ekskluderende for de mer beskjedne som ikke synes det er gøy med festlige kostymer og hodeplagg og ikke trives med fyll.

Synes dette er så ille at jeg lurer på om det finnes det et annet program for fadderuken som ikke ligger ute på fakultetets web side. Men når festene skal vare til langt på natt så kan man vel ikke forvente at studentene stiller våkne og opplagte dagen etter.

Skulle gjerne sett et program med informasjon om universitetet og instituttene, åpne institutter, omvisninger og uformelle møter med framtidige lærere. Omvisning i byen for tilreisende studenter og orientering om foreninger, turmuligheter, kultur osv. som Bergen har å by på vil sikkert noen sette pris på. Andre sosiale aktiviteter og tur-på-byen må være med, men fest må ikke være hovedsaken.

Regner med at smittespredningen i Bergen nå vil legge en demper på stemningen og gjøre at programmet for uken revideres for å imøtekomme de nye tiltakene fra Bergen kommune. Men programmet som nå er lagt ut viser med all tydelighet at vi trenger en diskusjon om mål og mening med fadderuken og hvordan universitetet skal ta imot nye studenter.

PS: At universitetet bruker kommersielle plattformer som Facebook til å informere studenter skal jeg la ligge i denne omgang.

Powered by Labrador CMS