NYHET

Kurset har som mål at deltakerne skal føle seg tryggere i møte med media.
Kurset har som mål at deltakerne skal føle seg tryggere i møte med media.

UiB Ferd: Meld deg på kommunikasjonskurs

– Vi ønsker å tilby et kurs som kan gi flere trygghet blant annet i møte med media, og legge til rette for at enda flere stemmer fra UiB finner veier ut i det offentlige ordskiftet, sier kommunikasjonsdirektør ved UiB, Olaf Erlend Gundersen.

Publisert Sist oppdatert

UIB FERD KARRIERESENTER FOR YNGRE FORSKERE

  • UiB Ferd karrieresenter for yngre forskere gir støtte til yngre forskere på to kjerneområder - karrierekompetanse og utvikling.
  • Múseplassen 2, 2. etg.
  • Les mer om UiB Ferd
  • Kontakt: ferd@uib.no

KOMMUNIKASJONSKURS

I vår inviterer UiB Ferd karrieresenter for yngre forskere vitenskapelige ansatte til å melde seg på et nytt kommunikasjonskurs i regi av Kommunikasjonsavdelingen.

– Vi håper at et slikt kurs kan gjøre det enklere for forskerne å nå ut med sin forskning. Synligheten kan øke muligheten deres for samarbeid med andre og for å få finansiering. Slik er kommunikasjonskurs karrierefremmende, og noe vi gjerne vil tilby ved UiB Ferd, sier Signe Knappskog som er karriereveileder ved UiB Ferd.

Her kan du lese mer om kurset som holdes 4. mai. Frist for påmelding er 25. april.

En uvant arena

Forskere og fagfolk fra UiB er jevnlig å se og høre ulike medier og bidrar til å nå ut med kunnskap og berike samfunnsdebatten. Mens noen er trygge og gode i denne rollen, kan det for andre være en ny og uvant arena. Derfor er kommunikasjonskurset tenkt som en starthjelp til å opprette en god mediekontakt og til å få et budskap tydelig frem.

– Vi ønsker å tilby et kurs som kan gi flere trygghet blant annet i møte med media, og legge til rette for at enda flere stemmer fra UiB finner veier ut i det offentlige ordskiftet. Det skjer så mye variert og spennende i hele bredden av UiB hver dag, og kanskje kan kursene bidra til at enda mer av det når ut, opplyser og engasjerer et bredt publikum, sier kommunikasjonsdirektør ved UiB, Olaf Erlend Gundersen.

Signe Knappskog er karriereveileder ved UiB Ferd.
Signe Knappskog er karriereveileder ved UiB Ferd.

Dersom det er interesse for å fordype seg i andre kommunikasjonsfaglige tema som klart språk, sosiale medier og medietrening, kan også dette også bli aktuelt å tilby gjennom karrieresenteret.

Støtte tidlig i forskerkarrieren

I første omgang er kommunikasjonskurset en pilot, men målet er at det skal bli et fast tilbud. Selv om ressursene fra UiB Ferd retter seg mot yngre forskere, betyr ikke det at man må være helt fersk for å melde seg på.

– «Yngre forskere» kan gi inntrykk av at UiB Ferd har en aldersgrense, men det har vi egentlig ikke. I den engelske oversettelsen brukes uttrykket «early stage researchers» som kanskje er en riktigere beskrivelse. UiB Ferd er rettet mot vitenskapelige ansatte som er relativt tidlig i sin karriere, forklarer Knappskog.

Stor kurskatalog

UiB Ferd holder til i Muséplass 2.
UiB Ferd holder til i Muséplass 2.

I tillegg til kommunikasjonskurset fra Kommunikasjonsavdelingen, tilbyr flere deler av UiB-organisasjonen, blant andre Forsknings- og innovasjonsavdelingen, Universitetsbiblioteket og HR-avdelingen, kurs gjennom UiB Ferd.

Felles for kursene er at de på en eller annen måte skal være karrierefremmende for forskerne, enten de ser for seg en videre karriere ved UiB, eller utenfor.

– Vi har også avtaler med enkeltpersoner på UiB som bidrar med det de har spisskompetanse på, som for eksempel professor Laura Saetveit Miles som holder en workshop om selvledelse og tidsstyring, noe som vi vet er en utfordring for mange forskere, forteller Knappskog.

Les mer om kurskatalogen som UiB Ferd karrieresenter for yngre forskere tilbyr her.

Powered by Labrador CMS