NYHET

U-båten til Ocean Explorer på vei ned i dypet.
U-båten til Ocean Explorer på vei ned i dypet.

Skal dele kunnskap om havet på bar

Ocean Science Bar ble en suksess under One Ocean Week i april. Nå blir det månedlige arrangementer på Statsraaden Bar & Reception.

OCEAN SCIENCE BAR

  • Møteplass og formidlingsarena om havet
  • Hver siste torsdag i måneden på Statsraaden Bar & Reception
  • Ønske å engasjere alle havforskningsmiljøer i Bergen

Ocean Science Bar ble testet ut tre kvelder under årets One Ocean Week. Arrangementene ble en suksess, og nå skal konseptet gjennomføres hver siste torsdag i måneden.

– Vi gjorde oss noen gode erfaringer under One Ocean Week. Da gjennomførte vi arrangementer om hav og klima, mat fra havet og studentene som deltok på seilasen over Stillehavet under One Ocean Expedition delte sine erfaringer. Det ble interessante diskusjoner, og godt besøkte arrangementer, og Statsraaden Bar & Reception lurte på om vi kunne få til noe lignende på fast basis, sier visedekan for havved UiB, Øyvind Fiksen.

Øyvind Fiksen ved forskningsskipet Ocean Explorer.
Øyvind Fiksen ved forskningsskipet Ocean Explorer.

Og slik har det gått. 31. august arrangeres Ocean Science Bar hos Statsraaden på Bradbenken i Bergen. Denne gang skal forskere som fikk bli med det unike forskningsskipet OceanExplorer på en ukes tokt i Hardangerfjorden og i Norskehavet dele om sine funn og opplevelser. Fiksen var selv med på toktet, og lover at det er mye å presentere.

– Vi oppdaget helt nye arter som vi ikke visste fantes i fjordene våre. Skipet er et toppmoderne forskningsskip med svært gode fasiliteter, i tillegg til en skikkelig medieproduksjon. Denne torsdagen skal vi presentere både funn og gode bilder og filmklipp fra toktet. Jeg tror dette blir en veldig fin kveld, sier han.

Bergen har mange ulike fagmiljøer knyttet til hav. Ønsket fra Øyvind Fiksen er at arrangementet skal gå på rundgang, slik at de forskjellige miljøene og institusjonene som driver med havforskning skal stå for gjennomføring av arrangementet. På denne måten ønsker man å dele kunnskap med kollegaer, men også vise bredden av det som skjer på feltet i Bergen.

– Bergen er i verdenstoppen på havforskning. Ocean Science Bar skal bli en flott møteplass for kolleager for å dele kunnskap og treffes, men også et sted der vi driver forskningsformidling, for dette er også en type arrangement vi håper alle som er interesserte i havet ønsker å få med seg, sier Fiksen.

Powered by Labrador CMS