NYHET

Peter Andersen gikk til topps med maksimal poengsum på 180 poeng og en tilbakelagt distanse på hele 1192 kilometer.
Peter Andersen gikk til topps med maksimal poengsum på 180 poeng og en tilbakelagt distanse på hele 1192 kilometer.

Til topps i Sykle til jobben

Det var hårfine marginer da seieren i UiB sin sykle til jobben-aksjon skulle kåres. Peter Andersen gikk helt til topps med maks antall poeng, men seieren ble avgjort på antall kilometer, da 12 andre også oppnådde samme poengsum.

Publisert Sist oppdatert

Resultater UiB Sykle til jobben

Topp 3 individuelt:

1: Peter Andersen

2: Njål Lura

3: Synnøve Sagatun Palmstrøm

Beste lag: Muséplass

Medlemmer: Trine Steensæth Pedersen, Robert Rastad, Steinar Vestad, Morgan Reza Rashidi Alangeh, Pinar Heggernes.

Topp 3 individuelle prestasjoner og beste lag vant et reparasjonsgavekort fra Naturvernforbundet Hordaland.

Sykle til jobben beskrives som Norges største aktivitetskampanje, og ble avsluttet 17. juni. Siden kampanjestart 19. april hadde da 232 UiB-ansatte og studenter registrert aktivitet både til og fra universitetet, og på fritiden.

Avgjørende sluttspurt

Det var lenge et stort felt som nærmet seg målstreken, men instituttleder ved Institutt for geografi, Peter Andersen, stakk fra på oppløpssiden, og kunne til slutt juble for seier.

- Vi får begynne med det klassiske sportsspørsmålet: Hva føler du nå?

- Jeg er jo veldig fornøyd med egen innsats. Men jeg ønsker å løfte frem hele laget vårt, Dynamo Geografi. Vi er fem medlemmer fra Institutt for geografi, som stod på med både sykling, gåturer og svømming. For eksempel registrerte to av medlemmene mange kilometer for laget ved å gjennomføre 7-fjellsturen. Dette var med på å skape et flott lagresultat, sier Andersen.

- Det var tett konkurranse. Hva var det som gjorde at du trakk det lengste strået til slutt?

- Mot slutten la jeg inn en ekstra innsats, og benyttet flere anledninger til å ta lange turer, blant annet med Syklistforeningen i Bergen. Jeg la også inn noen egne turer til Salhus og Steinestø, og ellers i området rundt Bergen. Så den siste måneden avanserte jeg stadig, og dette ble nok avgjørende. Men jeg holder meg generelt mye i aktivitet med både sykling og svømming, sier Andersen.

Det er i det hele tatt få ting en aktivitet som sykling ikke hjelper for.

Peter Andersen

Viktig for folkehelsa

Instituttlederen forteller at hele laget går med hodet litt ekstra høyt hevet i korridorene nå.

- Vi er stolte av innsatsen. Jeg er heller ikke helt ung lenger, og når man er 65 år, som jeg er, så er også helseperspektivet ved å holde seg i aktivitet viktig. I tillegg til den fysiske helsen, hjelper sykling på humøret, samt miljøet. Det er i det hele tatt få ting en aktivitet som sykling ikke hjelper for, sier Andersen.

Han har engasjert seg i UiBs arbeid for å gjøre universitetet mer sykkelvennlig, blant annet ved å delta i ulike referansegrupper for arbeidet. Han er glad for at UiB nå legger ned en stor innsats i å legge til rette for syklister, gjennom eksempelvis oppgradering av sikre sykkelparkeringer og garderober.

- Det har vært et stort løft for syklister ved UiB den siste tiden. Mange ansatte sykler allerede, men jeg håper også vi kan få med flere studenter til å sykle til undervisning og lesesalen i tiden fremover, sier han.

Imponert over innsatsen

Miljøkoordinator Helene Wiken er imponert over jobben Andersen og mange andre har lagt ned i årets kampanje.

- Innsatsen har i likhet med fjoråret vært utrolig god. Hele 13 stykker har fått poengsummen 180, som er maksimalt antall poeng, sier Wiken.

Nasjonalt havnet UiB på en hederlig 383. plass, av 3208 deltakende lag. 12.007 treningsøkter ble lagt ned, og de 232 deltakerne registrerte en avstand på over 40.300 kilometer.

I Vestland fylke holdt innsatsen til en 49. plass av 394 påmeldte lag, og i Bergen kommune ble det en 33. plass, av 303 lag.

Miljøkoordinatoren beskriver Sykle til jobben som en lavterskel og morsom kampanje, hvor all aktivitet teller. Målet er å sette fokus på både fysisk og mental helse, samt miljømessige fordeler knyttet til å f.eks. løpe, sykle eller gå til og fra universitetet.

- Kampanjen er gratis for alle studenter og ansatte ved UiB. Gjennom deltakelsen håper UiB også å motivere studenter og ansatte til å sykle til studier og jobb hele året, sier hun og legger til:

- UiB har et sterkt fokus på å gjøre universitetet enda mer sykkelvennlig, ved å oppgradere en rekke fasiliteter rundt på campus. I 2021 ble UiB det første universitetet i landet som ble sertifisert som et Sykkelvennlig universitet av Syklistenes landsforbund, og dette forplikter også til videre innsats på feltet.

Powered by Labrador CMS