NYHET

I videoen gir HR-rådgiver Astrid Marie Bergsvik kortfattet og nyttig informasjon om Norge, Bergen og UiB til nyansatte internasjonale kolleger. Filmen er produsert av UiB læringslab.

Internasjonalt senter lanserer ny velkomstvideo for utenlandske nyansatte

Den fire minutter lange informasjonsfilmen gir korte svar på spørsmål omkring blant annet flytting til Norge, skatt og livet i Bergen.

– Vi ville finne en måte å vise hvordan det er å komme til Bergen og jobbe i Norge. Resultatet er en kort, men informativ film som vi er veldig fornøyde med, sier seniorrådgiver ved Internasjonalt senter, Jill Opsahl.

Ideen om å lage en informasjonsvideo til internasjonale nyansatte dukket opp under arbeidet med prosessen kalt «Onboarding av utenlandske ansatte» som har vært en del av utviklingsprosjektet Standardisering av HR-prosesser.

Den korte videoen er et av flere nye virkemidler og verktøy som skal gjøre onboarding-prosessen av utenlandske ansatte bedre ved UiB.

Synliggjør allerede eksisterende informasjon

Internasjonalt senter har samarbeidet med UiB Læringslab om å lage informasjonsfilmen.

Jill Opsahl har deltatt i sprintgruppen som har jobbet med å forbedre onboardingen av UiBs internasjonale nyansatte.

Filmen bidrar til å gjøre eksisterende informasjon for utenlandske UiB-ansatte mer synlig gjennom å blant annet gi et overblikk over hvor man finner viktig informasjon på uib.no.

Den gir også en kort introduksjon til hva byen Bergen har å tilby, hvordan man kommer seg rundt, hva slags vær man kan forvente og litt om norsk kultur.

– Vi håper våre internasjonale medarbeidere synes den er til god hjelp, sier Opsahl.

Powered by Labrador CMS