I VINDEN

Seniorrådgiver Kathrine Brosvik Thorsen er ny programleder i UiB Tjenesteutvikling.

–Jeg håper at de som skygger får innsikt i viktige behov

Denne uken starter UiBs første jobbskygging. – Å møtes på denne måten kan skape noen nye faglige og personlige relasjoner, og at kommunikasjonen på tvers i administrasjonen kan gå litt lettere, sier programleder Kathrine Brosvik Thorsen i UiB Tjenesteutvikling.

Publisert Sist oppdatert

FAKTA

Navn: Kathrine Brosvik Thorsen

Aktuell med: Ny programleder for programmet UiB Tjenesteutvikling, som skal gjøre fremtidens administrative tjenester bedre. Fra 25.-29. april arrangerer programmet den første skyggeuken på UiB.

Hvordan har du det?

Nå har jeg det fint, solen skinner og jeg føler energien er tilbake etter en lang og våt vinter.

Hvordan er det å være ny programleder i UiB Tjenesteutvikling?

Jeg synes det er kjempespennende, ingen dager er like og jeg lærer hele tiden noe nytt om universitetets virksomhet. Det er mye å ta tak i, men jeg er heldig som har et team med flinke folk som bidrar til at vi får gjort det vi skal.

Hva er skyggeuken på UiB, og hva er målet med den?

I skyggeuken får ansatte i sentraladministrasjonen mulighet til å følge en kollega på fakultet eller institutt i løpet av en dag, for å få innblikk i deres arbeidshverdag og fagfelt. Målet er at de ansatte skal bli bedre kjent med kjernevirksomheten, at de ser de administrative tjenestene i en helhet og at det skapes nettverk og fellesskap på tvers i administrasjonen.

Jeg håper også at det å møtes på denne måten kan skape noen nye faglige og personlige relasjoner

Programleder Kathrine Brosvik Thorsen

Hva håper du skal være resultatet av skyggeuken?

Jeg håper at de som skygger en kollega får innsikt i viktige behov i andre deler av organisasjonen, som kan påvirke hvordan de arbeider fremover. Kanskje flere får en mer utforskende tankegang ved å utvikle nye administrative tjenester. Jeg håper også at det å møtes på denne måten kan skape noen nye faglige og personlige relasjoner, og at kommunikasjonen på tvers i administrasjonen kan gå litt lettere. Og så har jeg et håp om at de som deltar vil synes det er gøy og interessant, og at dette kan bli et fast tiltak på UiB.

Hva er de viktigste aktivitetene i UiB Tjenesteutvikling fremover?

UiB Tjenesteutvikling bidrar inn i mange ulike prosesser og prosjekter tett på kjernevirksomheten. Vi hjelper med arbeidsmetodikk som sikrer at vitenskapelig ansatte og studenter involveres når vi utvikler de administrative tjenestene. Vi skal også arrangere ulike kompetanseutviklingstiltak, blant annet et nytt kull av Tjenesteinnovasjonsprogrammet. Der kan ansatte fra ulike deler av organisasjonen jobbe sammen i grupper, og løse reelle problemstillinger ved hjelp av Design Thinking-metodikk.

En viktig milepæl i programmet er innflyttingen i et rehabilitert Nygårdsgaten 5 høsten 2023

Programleder Kathrine Brosvik Thorsen

En viktig milepæl i programmet er innflyttingen i et rehabilitert Nygårdsgaten 5 høsten 2023. Dette skal bli et bygg som ivaretar funksjoner for hele UiB, og det kommer til å være en del aktivitet fremover for å tilrettelegge for det.

Hva gleder du deg mest til å ta tak i fremover?

Hvis jeg må velge, vil jeg si at det er å synliggjøre for flere deler av organisasjonen hvilken flott arena Nygårdsgaten 5 kommer til å bli for hele universitetet.

Fem kjappe

Du er rektor for en dag! Hvilken sak tar du først tak i?

Da ville jeg satt i gang aktiviteter som skaper godt samspill mellom administrasjonen og de vitenskapelig ansatte. Kanskje ville jeg besluttet at det skal være en skyggeuke der de vitenskapelig ansatte og ansatte i administrasjonen skygger hverandre?

Hva gjør du helst når du ikke er på UiB?

Jeg går gjerne en tur i byfjellene, det er en fin måte å koble av på. Nå om våren liker jeg å arbeide i hagen; beskjære epletreet, klippe hekken og rake bort løv.

Hvilken bok vil du anbefale at flere UiB-folk bør lese?

Bienes historie av Maja Lunde. Det er både en historisk roman, samtidsfortelling og fremtidsdystopi, som er spennende og skremmende på samme tid.

Du får en tidsmaskin! Hvilken tid drar du til, og hvorfor?

Da vil jeg dra til fremtiden, kanskje år 2100. Jeg er nysgjerrig på hvordan det står til i verden etter at jeg er borte, hvordan det går med familien min, om verden har klart å løse klimakrisen og om menneskene klarer å leve i fred med hverandre.

Hvilket sted i Bergen viser du først til en som er ny i byen?

En spasertur gjennom smauene på Nordnes sammen med en lunsj på uterestauranten på Verftet er en fin måte å vise frem byen på.

Powered by Labrador CMS