I VINDEN

Justine Eskild fullførte bachelor i biologi ved UiB i fjor. Nå jobber hun som studentambassadør og er i gang med sin andre bachelorgrad i geovitenskap. Hun gleder seg til å dele sine erfaringer fra studievalg og studiehverdagen på Åpen dag.

Vil redusere studievalg-stress blant framtidens studenter

Før hun ble student, syntes Justine at studievalg var veldig overveldende. Søndag, 12. mars skal hun holde foredrag for dem som skal søke høyere utdanning denne våren i forbindelse med Åpen dag. Hun håper foredraget vil få de kommende studentene til å senke skuldrene litt.

Publisert Sist oppdatert

I VINDEN

Navn: Justine Eskild, geovitenskapstudent og studentambassadør for UiB og RealfagUiB.

Aktuell med: Bidragsyter på Åpen dag ved UiB 2023 som arrangeres 12.-13. mars. Hun skal holde foredraget Studieklar: Livet som student i Bergen på studentsenteret og bidra med markedsføring av dagen.

Åpen dag i Bergen arrangeres ved åtte studiesteder i mars hvert år.

Hva skal skje på UiB 12.-13. mars i forbindelse med Åpen dag?

Det skal skje mye forskjellig. På søndag, 12. mars vil det være ulike foredrag som er tilpasset alle som vurderer å søke høyere utdanning, alt fra hvordan det er å være student, som jeg skal holde, til hvordan velge studie og stressmestring. På mandagen blir det et mer spesifikt opplegg. Da kan deltakerne melde seg på forskjellige studieprogram og få en liten smakebit av studiene. Her vil de få besøke studiene de er interesserte i og få et spennende innblikk i hva som kanskje venter dem.

Du skal holde foredraget «Studieklar: Livet som student i Bergen». Hva håper du at publikummerne vil sitte igjen med etter det?

Jeg håper aller mest at deltakerne får en følelse av at det er sykt kult å studere, og at de nesten ikke klarer å vente til det er deres tur. I tillegg håper jeg de sitter igjen med at studievalget ikke trenger å være så seriøst. Det er jo selvfølgelig viktig, men det er virkelig ikke jordens undergang hvis man ikke treffer spikeren på hodet første gangen. Det er alltids mulig å bytte studie! Ofte er det jo slik at det ikke alltid blir sånn som man hadde tenkt.

Jeg skulle gjerne hørt fra noen at studievalg ikke trenger å være så stress. Jeg tror det hadde hjulpet på motivasjonen det siste året på videregående.

Justine Eskild

Deltok du på Åpen dag på UiB før du ble student her?

Jeg deltok dessverre ikke på Åpen dag ettersom jeg er fra Østlandet, og da var det ikke så lett. Men jeg skulle absolutt ønske jeg deltok. Jeg husker veldig godt at jeg syntes alt dette med studier og studievalg var veldig overveldende. Så jeg skulle gjerne hørt fra noen at det ikke trenger å være så stress, og i tillegg fått et par gode tips. Jeg tror det hadde hjulpet på motivasjonen det siste året på videregående.

Hvordan tror du UiB-ansatte og UiB-studenter vil merke at det arrangeres Åpen dag?

Jeg tror UiB-folk vil se en haug med spente og nysgjerrige ansikter, og kanskje ikke minst forvirrede ansikter. Jeg tror hele Universitetet vil kjenne på en litt annen stemning i gangene denne dagen. Litt yngre energi, he-he. Men det liker vi jo!

Hva gjør UiB til et unikt studiested etter din mening?

Noe av det som gjør UiB unikt må være at UiB er så aktpågivende og fremoverlent. Det er utrolig spennende å være student ved et universitet som har undervisning så tett på forskningen. I tillegg synes jeg det er veldig unikt for et universitet å ligge midt i byen. Det gjør noe med hele dynamikken på campus - det er kort vei til både kafeer og fjell. Og så hjelper det at alle fakultetene ligger i gangavstand fra hverandre. Det får meg som student til å føle at jeg tilhører hele UiB.

Fem kjappe

Rektor for en dag – hvilken sak tar du først tak i?

Det er tricky å svare på hva jeg ville tatt tak i først, men jeg ville kanskje ha innført strengere krav om jevnlig vurdering slik at vi studenter blir tvunget til å la være å ta skippertak. Jeg tror alle har vært der, og det er ingen gulloppskrift.

Hva gjør du helst når du ikke er på UiB?

Jeg prøver å gjøre mest mulig ut av studietilværelsen – og selvfølgelig slappe av. Det er veldig viktig med litt self-care. Videre går det mest i å være med mennesker som jeg har det gøy med og i tillegg få trent med jevne mellomrom for å få energi.

Kan du anbefale en bok flere UiB-folk bør lese?

Jeg er ingen lesehest, men jeg kan absolutt anbefale noe å se på: Demenskoret på NRK. En utrolig fin serie som kombinerer fine og morsomme øyeblikk med superinteressant forskning. Det går rett hjem hos meg!

Du får en tidsmaskin! Hvilken tid drar du til og hvorfor?

Jeg tror ikke jeg hadde dratt inn i fremtiden. Jeg er kanskje litt for redd for å se hva som skjer der. I tillegg ville det vært kjedelig å komme tilbake til å leve i nuet når du vet hva som venter deg. Jeg ville nok heller dratt tilbake til barneskoleårene da den største bekymringen i livet var om husken var ledig i friminuttet.

Hvilket sted i Bergen viser du først til en som er ny i byen?

Hvis det er sol viser jeg definitivt fram Fløyen. Da får de sett hva slags by de gikk glipp av før de kom hit. Det er lite som er så pent og fascinerende som hele Bergen by mellom fjellene på en solskinnsdag. Hvis det regner, ville jeg tatt dem med til Bryggen. Den er jo en must-see.

Powered by Labrador CMS