NYHET

Access and key icon on a large blue button of a modern keyboard on a wooden desktop

Overgang til nytt IT-system har gått etter planen

Lørdag 2. april innførte UiB det nye systemet som administrerer brukerkontoer og tilganger til IT-systemer for ansatte, studenter og gjester. – Omleggingen har gått etter planen, sier UiBs IT-direktør.

Publisert Sist oppdatert

Det var knyttet en del spenning til omleggingen, men foreløpig virker det som at det har gått fint, og at ansatte og studenter ikke har noen særlige problemer med verken å logge seg inn på pc-ene eller å få tilgang til de digitale systemene.

Les: Én brukeridentitet helt fra Samordna opptak til emeritus

– Det er gjort en formidabel jobb i helgen. Vi har flyttet 26 000 brukere over på nytt system, og ingen har mistet tilgangene sine. Her er det mange som har vært involvert, og sørget for at omleggingen har gått fint, og det er vi svært fornøyde med, sier IT-direktør Tore Burheim.

Han presiserer likevel at noen kan oppleve problemer, og ber dem om å kontakte IT-avdelingens brukerstøtte BRITA eller sende henvendelse i UiB Hjelp.

I utgangspunktet vil ikke omleggingen føre til store konsekvenser for den enkelte bruker, bortsett fra at noen skjermbilder og arbeidsprosesser blir endret. Blant annet blir det en ny prosedyre for å endre passord på UiB-brukeren sin. Informasjon om endringene finnes på uib.no/tilgang.

Universitetet i Bergen er den første institusjonen som har tatt i bruk det nye systemet for tilgangsstyring. Tilgangsstyring handler om å gi studenter, vitenskapelige- og administrativt ansatte og gjester riktig tilgang til digitale systemer, tjenester og ressurser, samt å avslutte tilgang for brukere som ikke lenger skal ha det.

I tillegg skal én brukeridentitet i et felles system for hele sektoren gjøre det enklere å både ta utdanning og drive med forskning på tvers av flere høgskoler og universiteter.

Powered by Labrador CMS