NYHET

Professor emerita Kjersti Fløttum sammen med Frankrikes ambassadør til Norge, Florence Robine.

Fransk fortjenesteorden til Kjersti Fløttum

Professor emerita Kjersti Fløttum er tildelt den franske fortjenesteordenen Ordre national du Mérite blant annet for sitt arbeid med å fremme det bilaterale forholdet mellom Frankrike og Norge, og med franskfaget ved Institutt for fremmedspråk ved Universitetet i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

KJERSTI FLØTTUM

  • Språkforsker og professor emerita i fransk ved Universitetet i Bergen
  • Viserektor for internasjonale relasjoner ved UiB (2005-2009)

  • Medlem av universitetsstyret ved UiB, 2013-2017 og 2017-2021

  • Styreleder for Holbergprisen (2020-2023)
  • Honorær visekonsul for Frankrike gjennom 14 år
  • Initiativtaker til den internasjonale Bergen Summer Research School.

Ordre national du Mérite er den nest høyeste blant franske utmerkelser, etter Æreslegionen.

Fløttum ble tildelt ordren av den franske ambassadøren i Norge 28. november.

– Det er selvfølgelig en stor ære å bli tildelt denne ordenen! Jeg ble svært overrasket men samtidig veldig glad for at det jeg har engasjert meg i blir anerkjent på denne måten og oppfattet som å være av betydning for forholdet mellom Norge og Frankrike, forteller Fløttum.

Opp gjennom årene har flere nordmenn blitt tildelt denne ordenen, blant andre Dronning Sonja, Jon Fosse og Haldis Moren Vesaas.

Les mer om ordenen her.

Har styrket forholdet mellom Frankrike og Norge

Utnevnelsen skjedde under en seremoni i den franske ambassadens residens 28. november, med Fløttums familie, venner og kolleger til stede.

Fløttum tar imot fortjenesteordenen ved den franske ambassadens residens 28. november.

Ambassadør Florence Robine la i sin begrunnelse særlig vekt på Fløttums mangeårige virke for det franske språket og med å fremme det bilaterale forholdet mellom Frankrike og Norge, både som professor og fransklærer ved Universitetet i Bergen, og for samarbeid mellom Frankrike og Norge i vervet som honorær visekonsul for Frankrike gjennom 14 år.

– Det er stor bredde i det jeg har vært og er engasjert i, og det er en stor ære og glede at dette engasjementet er blitt anerkjent som viktig for forholdet mellom Norge og Frankrike, sier Fløttum.

– Hun pekte også på viktigheten av forskergruppen LINGCLIM som jeg ledet fra 2012 til 2023, hvor forskningsspørsmålene har vært knyttet til språkbruk i klimadebatten. Denne forskningen vakte også interesse i Frankrike, hvor jeg blant annet ble invitert til å forelese ved det franske miljødepartementet.

Powered by Labrador CMS