NYHET

Avbruddene i IT-tjenestene skyldes en kontinuitetstest som skal gjennomføres av IT-avdelingen.

Omfattende test av UiBs IT-tjenester 22. april

Lørdag, 22. april vil mange av UiBs IT-tjenester være utilgjengelige eller ustabile store deler av dagen. – Vi anbefaler ikke å arbeide på UiB-nettet eller mot UiBs IT-tjenester denne dagen, sier IT-direktør ved UiB, Tore Burheim.

Publisert Sist oppdatert

– IT-avdelingen skal gjennomføre en kontinuitetstest på de sentrale IT-systemene og datanettet på UiB. Dette kan gi omfattende og lengre avbrudd i UiBs IT-tjenester lørdag 22. april, sier IT-direktør, Tore Burheim.

Tore Burheim, IT-direktør ved UiB.

Stenger UiBs sentrale datahall

– Vi gjennomfører denne testen for å verifisere at vi klarer å ha kontinuitet på prioriterte systemer og IT-tjenester i tilfelle brann eller tilsvarende hendelser. Vi skal også teste om vi er i stand til å starte reservesystemer innen fristen på fire timer der dette er relevant. For å kunne gjøre dette kommer vi til å stenge ned UiBs sentrale datahall og flytter IT-tjenester til reserveløsningene, sier Burheim.

Tiltaket er en del av UiBs beredskaps- og IT-sikkerhetsarbeid. Testen gjennomføres for første gang etter pandemien.

Eksterne tjenester vil fungere som normalt

Eksterne tjenester, slik som Word, Excel, OneDrive, Teams og andre applikasjoner i Microsoft 365, bør virke som normalt, melder IT-avdelingen.

– UiBs interne datanett bør virke, men vi tør ikke garantere dette. Dette er noe av det vi skal teste, sier Burheim.

Vanligvis gjennomfører IT-avdelingen vedlikehold, testing og endringer i IT-tjenester på den tredje lørdagen i måneden. Disse er kjent som «endringslørdager».

Denne måneden havner altså endringslørdagen på den fjerde lørdagen i april i stedet for den tredje.

– Avbruddene 22. april vil være mer omfattende enn på en vanlig endringslørdag. Det blir ingen andre endringslørdager i april måned, sier Burheim.

Powered by Labrador CMS