NYHET

De nye emnesidene på uib.no har fått mange endringer. De er flyttet over på oppgradert teknisk rammeverk, fått ny grafisk profil og har bedre søkefunksjoner.

Nye emnesider på uib.no

En prosjektgruppe er i gang med å videreutvikle uib.no. Første steg er de nye emnesidene, som ble lansert i desember.

Publisert Sist oppdatert

Målet er å lage nettsider som er tilgjengelige, bærekraftige og brukervennlige for både brukere av nettsiden og innholdsprodusentene. Det er også lovpålagt at sidene må være universelt utformet for å gjøre dem tilgjengelige for alle brukere.

Nettsiden er UiBs viktigste utstillingsvindu til verden

Universitetsdirektør Tore Tungodden

Videreutvikling av uib.no

  • Nye emnesider på uib.no er første steg for videreutvikling av uib.no
  • Prosjektgruppen består av Kommunikasjonsavdelingen og IT-avdelingen
  • Neste tiltak er nye personsider på uib.no
  • Har du spørsmål eller innspill til prosjektet, kan du kontakte prosjektleder Trine Elise Roness og på mail: trine.roness@uib.no

– Nettsiden er UiBs viktigste utstillingsvindu til verden, nye studenter, andre forskningsmiljøer og samfunnet generelt. Vi har en ganske god nettside i dag, samtidig må den revideres for å oppfylle stadig nye krav. Brukerne våre skal komme til en nettside som gir svar på deres spørsmål, har en søkefunksjon som fungerer, og oppleves som et sted der det er lett å finne informasjon, sier universitetsdirektør Tore Tungodden om prosjektet.

Forbedringer på emnesidene

Nå er emnesidene tatt over på oppgradert teknisk rammeverk, oppdatert med nytt design og ny grafisk profil tilpasset digitale flater. Innholdet blir fortsatt hentet fra det felles studentsystemet FS.

Det er også laget en forbedret filterside for å enklere kunne finne frem til ulike emner, i tillegg til fritekstsøk, flere søkefiltre og forbedret resultatvisning. Brukerne finner også lenke til en infoside som forklarer hva et emne er, og beskriver ulike typer emner.

Omfattende arbeid

Prosjektgruppen som jobber med å videreutvikle uib.no består av Kommunikasjonsavdelingen og IT-avdelingen.

Videreutviklingen av nettsidene er et omfattende arbeid, hvor vi vil gjennomgå sider og områder steg for steg fremover

Prosjektleder Trine Roness

– Videreutviklingen av nettsidene er et omfattende arbeid, hvor vi vil gjennomgå sider og områder steg for steg fremover. Vi jobber nå med å utvikle nye personsider som vil bli det neste som skal lanseres, forklarer prosjektleder Trine Elise Roness i Kommunikasjonsavdelingen.

Prosjektgruppen som skal videreutvikle uib.no består av ansatte i Kommunikasjonsavdelingen og IT, med prosjektleder Trine Elise Roness (nr. 2 fra venstre).

Involverer brukerne

Prosjektgruppen jobber etter en brukerorientert designprosess og involverer både ansatte og studenter for å finne ut hva det er behov for.

Så langt har de vært i kontakt med Studieavdelingen, STALF, NSI, Redaksjonsrådet, UiB Universell, Utdanningsutvalget, Rektoratet, UiB Videre, Nettverk for UiBs nettsider, Universitetsbiblioteket og vitenskapelig ansatte. De har også gjennomført brukertester på noen elever på videregående skole, og studenter på UiB.

Har du spørsmål eller innspill til prosjektet, kan du kontakte Trine Elise Roness og prosjektgruppen på mail: trine.roness@uib.noPowered by Labrador CMS