NYHET

Er du student og folkeregistrert i en annen kommune enn Bergen? Da kan du få vaksine i uke 34. Studenter som er bosatt i Bergen skal følge ordinært vaksineløp.

Koronavaksine: Drop-in-vaksinering for studenter

Mandag 23. august, tirsdag 24. august og onsdag 25. august kan du møte opp på Sentralbadet i Bergen sentrum og få koronavaksine.

Bergen kommune åpner et drop-in-tilbud for studenter som ikke er folkeregistrert i Bergen. Vaksineringen foregår i Sentralbadet fra og med mandag til og med onsdag.

Studenter som er folkeregistrert i Bergen skal følge ordinært vaksineløp.

Drop-in i Sentralbadet: Det er ikke nødvendig å ha time på forhånd. Vaksinasjon er gratis. Det er satt av 5400 doser til studentene disse dagene. Mer informasjon om drop-in-vaksinasjon hos Bergen kommune.

– Alle som studerer i Bergen vil kunne få koronavaksine her. Det er gledelig at vi kan begynne å vaksinere dem én uke tidligere enn planlagt, sier helsebyråd Beate Husa.

Passer ikke tidspunktet?

Har du ikke mulighet til å bli vaksinert i dette tidsrommet, kan du komme på drop-in for alle innbyggere i Bergen over 18 år. Dette starter opp torsdag 26. august. Les mer om dette tilbudet hos Bergen kommune.

Tilbyr hurtigtester på campus

Inntil videre vil studentene kunne benytte fem ulike mobile hurtigteststasjoner ved UiB.

Her finner du hurtigteststasjonene:

  • Studentsenteret: 09.00 – 21.00
  • HF-bygget: 09.00 – 21.00
  • SV-bygget: 09.00 – 21.00
  • BB-bygget: 09.00 – 18.00
  • Marineholmen: 09.00 – 21.00

NB: Hurtigteststasjonene for studenter er et forebyggende tiltak i forbindelse med studiestart. Om du tror du kan være smittet av korona, er bekreftet nærkontakt eller ønsker å teste deg ut av karantene etter en utenlandsreise, må du oppsøke kommunens testsenter.

Tilbud om selvtest

Alle studenter kan hente ut selvtester i infosenteret på sitt fakultet. Mer informasjon om bruk av selvtest finner du her: Slik bruker du selvtest.

Powered by Labrador CMS