KORONATILTAK OPPHEVES

Rektor Margareth Hagen og prorektor Pinar Heggernes feirer med glade studenter at koronatiltakene oppheves lørdag 25.09 kl 16.00!

– Dette har jeg sett fram til

Lørdag 25. september vil det norske samfunnet gjenåpnes. Rektor Margareth Hagen gleder seg på vegne av UiBs studenter og ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Den normale hverdagen er på vei tilbake: Enmetersregelen vil ikke lenger gjelde, det globale reiserådet vil ikke bli forlenget. Store deler av den norske befolkningen vil være fullvaksinert i løpet av få uker.

- En merkedag

Smittetallene synker, det samme gjør antallet sykehusinnlagte koronapasienter. Både Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet har anbefalt regjeringen å gå over til en normal hverdag med økt beredskap når september går over i oktober.

– Dette er en merkedag, sa statsminister Erna Solberg (H) en pressekonferanse fredag 24. september.

Mange av lettelsene kommer i morgen, lørdag 25. september: Fra og med denne dagen gjelder ikke krav om sosial avstand, bordservering og antallsbegrensning på arrangementer.

Margareth Hagen: Berømmer studenter og ansatte

Rektor Margareth Hagen har sett fram til denne dagen.

– Min største bekymring var at vi skulle gå nok en mørk høst med strenge sosiale restriksjoner i møte. Nå er jeg både lettet og glad over at 2021 virkelig er høsten hvor vi tar campus tilbake, sier Hagen.

Hun vil gjerne berømme UiBs ansatte og studenter for innsatsen de har gjort gjennom pandemien.

– Jeg vet at mange, både studenter og ansatte, har hatt opplevd pandemien som krevende. Det har vært krevende å holde avstand, å holde seg hjemme, å ikke kunne møtes. At hver og en likevel har støttet opp om smittevernrådene har vært med på å få oss gjennom pandemien, sier Hagen.

Viktig for studietilværelsen

At koronatiltakene nå oppheves er viktig for studietilværelse, studentidretten og studentfrivilligheten.

Studentene Bård Jåsund og Eivind Farstad er glade for å være kvitt koronatiltakene.

– Nå er vi veldig glade! Det er viktig for studentidretten å endelig kunne slippe ned skuldrene og komme tilbake til den sosiale treningshverdagen. sier Eivind Farstad fra BSI roing.

Brage Jåsund som er nestleder i studentbaren Diskuterbar skryter av de cirka 90 frivillige som har jobbet enormt mye under pandemien.

– De frivillige har virkelig stått på. Så jeg vil rette en stor takk til dem, ikke bare på Diskuterbar, men hele studentfrivilligheten.

Hva gjør dere lørdag 25. 09 kl 1601?

– Jeg er på vors med rolaget, vi har høst kick-off, sier Farstad.

– Jeg er ikke helt sikker enda, må starte med å finne noen gode venner og gi de en god klem, sier Jåsund.

Noen råd gjelder fortsatt

Til tross for lettelsene i samfunnet vil det fortsatt være krav om at man skal isolere seg hvis man får påvist korona. Personer som får symptomer på luftveisinfeksjon, bør fremdeles teste seg. Det gjelder også vaksinerte. Les mer på regjeringen.no.

Powered by Labrador CMS