NYHET

Rektor Margareth Hagen

Ønsker nye studenter velkommen

– Å begynne å studere er å legge ut på en ny reise, sier rektor Margareth Hagen. Hun gleder seg til å åpne det akademiske året sammen med hovedtaler statsminister Jonas Gahr Støre.

Publisert Sist oppdatert

Velkomstseremonien 14. august markerer studiestart og åpningen av et nytt akademisk år. Blant talerne finner man statsminister Jonas Gahr Støre, rektor Margareth Hagen, ordfører Linn Kristin Engø og leder for Studentparlamentet Kaja Ingdal Hovdenak.

I tillegg blir det musikalske innslag fra Studentersangforeningen og Studentkoret BLAK.

– Jeg er glad for at statsminister Jonas Gahr Støre kommer for å møte Norges fremtid her i Bergen, sier Hagen.

Rikt foreningsliv og studentdemokrati

Hagen gleder seg til å ønske et nytt kull av studenter velkommen til Universitetet i Bergen.

– Studentene ER universitetet. UiB har en lang historie og dype røtter, men samtidig skapes vi hele tiden på nytt i møtene mellom studenter og forskerne. Sånn er vi både et gammelt og et nytt samfunn, sier hun.

Rektor håper at de nye studentene bruker tiden ved universitetet på en god måte.

– Jeg vil oppfordre dem til å utfordre seg selv ved å oppsøke medstudenter eller nye miljøer. UiB har et rikt foreningsliv og et sterkt studentdemokrati som er klar for nye medlemmer. Vi er kjent for et godt studentmiljø, og jeg håper at de nye studentene er sosialt bevisste og bidrar til at det fortsetter å være sånn, sier hun.

Høytidelig

Åpningen av det akademiske året markeres som vanlig på høytidelig vis med akademisk prosesjon til fremførelse av «Gaudeamus igitur», med rektoratet ikledd fløyelskantede kapper.

– Det å få åpne det akademiske året er både høytidelig og fint. Seremonien understreker at vi er en helt spesiell samfunnsinstitusjon som til og med har en egen tidsregning, med nytt år på høsten og akademiske kvarter før alle forelesninger, sier Hagen.

Hun gleder seg særlig til å se myldrende studentliv på campus igjen.

– Det er utrolig fint når campus fylles med liv igjen. Når jeg ser de nye studentene, husker jeg selv hvordan det var å begynne på universitetet. Det er et brudd med det gamle og en følelse av stor frihet og nye muligheter, sier hun.

Powered by Labrador CMS