NYHET

Museet fyller 1 år etter gjenåpningen

I dag er det ett år siden Universitetsmuseet, naturhistorie gjenåpnet, etter seks lange år med rehabilitering. Foreløpig har over 100 000 besøkende tatt turen innom for å se det "nye" museet.

Publisert Sist oppdatert

- Å kunne åpne Naturhistorie for publikum for ett år siden var stort for Universitetsmuseet. Mange hadde jobbet så lenge og så hardt for å kunne invitere publikum inn til opplevelser som var både gamle og nye. Selve åpningsdagen ble en glad fest, og særlig gledelig har det vært å se publikum strømme til og like hva de fikk se og oppleve, sier museumsdirektør Henrik von Achen.

Iløpet av det første året har det vært over 100 000 besøkende innom museet, tiltross for de utfordringer pandemien har før med seg.

Les hele intervjuet med von Achen på museets nettside.

Se bilder fra den storslåtte åpningen

Gjenopplev lysshowet fra åpningen av museet her

3 på campus

Hva husker du best fra gjenåpningen av museet?

Tore Tungodden - assisterende universitetsdirektør

Tore Tungodden

- Jeg husker best øyeblikket, der jeg fra kontorvinduet, ser køen av forventningsfulle bergensere som står i langt ned i Christiesgate for å bli de første til å besøke det nye museet. Etter mange år med stengte utstillinger var det en intens glede å registrere hvor viktig museet er for byens befolkning og vite at vi med de nye utstillingene hadde sikret nye generasjoner en unik opplevelse av hva vitenskap er og hvorfor forskning er viktig.

Irene Heggstad - avdelingsingeniør ved institutt for geovitenskap

Irene Heggstad

- Jeg husker at jeg var spent på hvordan mine bidrag i biologi og geologi kom til å bli presentert, noe som ble veldig bra. Jeg husker at det var utrolig mye folk og en forventningsfull stemning i folkemassen.

Grethe Bruvoll - førstekonsulent ved institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Grethe Bruvoll

- Det var veldig kjekt å se hvordan det var blitt med alle de gamle og nye gjenstandene i utstillingen, og så var jo lysshowet på kvelden et høydepunkt.

Powered by Labrador CMS