STUDIEKVALITET

Prorektor Pinar Heggernes forteller at UiB gjør det lettere for studenter å finne emner utenfor sitt studieprogam og sitt fakultet.

Nå blir det lettere å velge emner utenfor eget fakultet

UiB gjør det nå lettere for studenter å finne emner utenfor eget studieprogram og eget fakultet. På studentsidene har vi nå lansert en ny nettside hvor man kan finne oversikten over alle åpne emner.

Publisert Sist oppdatert

FAKTA

Studenter på UiB kan velge mellom en rekke emner i tillegg til de som er inkludert i studieprogrammet ditt.

  • Åpne emner er emner som alle som allerede går på et studieprogram på UiB kan ta.
  • Enkeltemner er emner som er tilgjengelig for alle, også de som ikke er tatt opp på et studieprogram. Les mer
  • Frist for oppmelding er 1. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

Merk at noen emner kan være tilgjengelig både for studenter og som enkeltemner

– Dette gir våre studenter større mulighet til å utnytte valgfriheten i studieprogrammet sitt, sier prorektor Pinar Heggernes, før hun fortsetter:

– Den faglige bredden er en viktig kvalitet ved UiB. Når vi nå gjør det lettere for studenter å velge fag utenfor sitt studieprogram og sitt fakultet kan vi skape mer allsidige utdanninger. Som igjen gjør at studentene er bedre rustet for samarbeid med andre fagområder og som gjør dem i stand til å være med på å skape de endringene som fremtiden trenger.

Les mer på studentsidene på uib.no.

Tverrfaglighet og flerfaglighet

Et arbeidsliv i stadig endring og en fremtid med både kjente og uventede utfordringer, krever medarbeidere med solid kunnskap innen et område og i tillegg innsikt i andre fagområder.

– Samfunnet har i økende grad behov for folk med sterk fagkompetanse som har evnen til å samarbeide med andre fagområder, derfor er dette et viktig bidrag til å sikre samfunnet den kompetansen vi trenger både i dag i fremtiden, sier Heggernes.

Dette gir våre studenter større mulighet til å utnytte valgfriheten i studieprogrammet sitt

Pinar Heggernes, prorektor.

– Vi har allerede i dag en rekke tverrfaglige studieprogram som kombinerer kunnskap fra flere fagområder. Men i tillegg er det viktig å gjøre det lettere for studenter i andre studieprogram å ta fag utenfor sine fagområder. På den måten får enn innsikt og forståelse for tradisjoner og arbeidsmetoder en ikke møter innenfor sitt felt, sier Heggernes.

Powered by Labrador CMS