Reisebrev

SPENNENDE VALG: Tonje Holtan (t.v), Karl Almedal, Ingeborg Sivertatøl og Karoline Johannessen Litland foran den mektige Kongressen. I høst avholdes det mellomvalg her i USA, hvilket innebærer at til sammen 470 seter i Kongressen skal velges. Vi bor kun en fem minutters spasertur unna Kongressen, og vi gleder oss til å følge med på mellomvalget!

UiB-studenter i verdens mektigste by

I midten av september dro fem studenter på masterstudiet i undersøkende journalistikk til Washington D.C. for å lære mer om amerikansk politikk og utenriksjournalistikk.

Oppholdet gir oss et unikt innblikk i amerikansk politikk og samfunnsliv.

Ingeborg Sivertstøl, Tonje Holtan, Karl Almedal, Ingrid Hjellbakk Kvamstø og Karoline Johannessen Litland

Reisebrev: UiB i verden

På Høyden ønsker fremover å synliggjøre noen glimt fra hverdagen til UiB sine studenter og ansatte rundt omkring i verden. Er du på tokt, på feltarbeid eller utveksling, og har lyst til å bidra til På Høyden? Send ditt innlegg, og noen bilder til epost: interndesk@uib.no

Hei fra verdens mektigste by!

De siste ukene har vi vært på besøk hos Nordic Press Center, et steinkast unna Kongressen og en kort løpetur fra Det hvite hus. Senteret åpnet tidligere i vår og drives av tidligere journalist og diplomat Berit Enge. Målet er å styrke neste generasjons utenriksreportere, og de siste ukene har vi hatt fullt program.

Karoline (t.h.), Karl og Ingrid på sightseeing tur til Washington-monumentet. Det ruvende ikoniske tårnet, som man ofte forbinder med denne byen, er 169 meter høyt. En flott panoramautsikt kan nytes fra toppen!

Høydepunktet var kanskje da vi fikk delta på en kongresshøring om Ukraina-krigen, og noen av oss fikk se speaker Nancy Pelosi, lederen av Representantenes hus, passere sammen med flere livvakter i korridoren. Beskjedne som nordmenn er, turte vi imidlertid ikke å si hei eller å spørre om et bilde. Men det spørs kanskje om livvaktene bare ville jaget oss bort hvis vi hadde forsøkt.

I tillegg til å være med på høringer har vi også besøkt amerikanske tenketanker, truffet flere journalister, hatt frokostmøter med høytstående byråkrater og lært mer om hvordan budsjettprosessen fungerer. Det har gitt inspirasjon og ideer til mange gode saker! Innimellom har det også blitt tid til sightseeing rundt i byen, Elton John-konsert og å se Wayne Rooneys D.C. United spille på hjemmebane.

I november er det mellomvalg i USA, hvor det skal velges representanter til USAs nasjonalforsamling. Det følger vi spent med på. Til sammen skal det velges 435 representanter til Representantenes hus og 34 representanter til Senatet. Det er knyttet stor spenning til valget, og i byen har det vært flere demonstrasjoner, blant annet knyttet til abortspørsmålet som den siste tiden har fått mye oppmerksomhet.

Vi koser oss med andre ord veldig i USAs hovedstad. Amerikanerne er snakkesalige og utadvendte, og det virker som om mange syns det er moro å snakke med norske studenter. Da vi besøkte regionsavisen The News and Observer for å lære mer om North Carolina, skrev til og med redaktøren en kommentar om oss i etterkant.

På Capitol Hill Club, også kalt Republican Club, nyter vi fingermat og drinks i godt selskap med republikanske Kongressmedlemmer. Her kan man overhøre interessante politiske diskusjoner fra nabobordene, og se kjente politiske skikkelser.

Oppholdet gir oss et unikt innblikk i amerikansk politikk og samfunnsliv, og det kommer til å komme godt med i fremtiden. For oppholdet gir mersmak, og det blir garantert ikke siste gang vi tar turen til Capitol Hill.

«See ya!» som amerikanerne sier.

Hilsen Ingeborg Sivertstøl, Tonje Holtan, Karl Almedal, Ingrid Hjellbakk Kvamstø og Karoline Johannessen Litland.

Powered by Labrador CMS